Gasnący monitor

Witam.

Nie wiedziałem gdize to dac bo nie wiem dokladnie co jest przyczyna problemu :/
mozliwe ,ze juz ktos mial taki problem ale nie chcialo mi sie szukac wsyzstkiego ... troche poprzegladalem i nic nie znalazlem

oto moj problem

podczas pracy na kompie w pewnej chwili nie moge nic robic ,a po kilku sekundach monitor gasnie wlacza sie i dopiero wtedy wszystko waraca do normy ... tak jest kilka razy dziennie ..nie wiem co jest przsyczyna ,mam nadzieje ,ze ktos mi pomoze :)

aha moj monitor to Samsung SyncMaster 753s 17''
graf. GF2Mx400 64 Mb
plyta gl. ECS K7VTA

Odpowiedzi: 9

Don Papa napisal: podczas pracy na kompie...

matijas: wylaczenie monitora nastepuje po okresie bezczynnosci, wiec mniemam ze to nie to...
extrim
Dodano
02.07.2004 09:05:24
moze masz za szybko włączone "wyłączanie monitora". sprawdz w panel sterowaniaopcje zasilania (tam na dole jest "wyłącz monitor po" no i zobacz po ilu masz
matijas
Dodano
01.07.2004 15:45:21
Czyli pewnie sie przegrzewal mi mruga jak podkreca za mocno karte ale chlodzenie mam dobre :wink:
Ukey
Dodano
30.06.2004 19:14:10
W końcu się wku .... rzyłem, zaczołem kombinować co moźe być przyczyną i znalazłem (przynajnajmniej u mnie): Wyjąłem karte, przeczysciłem slot spręźonym powietrzem, a na radiator karty załoźyłem wiatrak. Po włoźeniu w złącze i odpaleniu XP przez dwa dni ani razu monitor nie mrugną :D
Pozdrawiam
Anonymous
Dodano
30.06.2004 17:11:55
U mnie taz ... ostatnio formatowalem dysk i wogole skanuje czy sie da wiec taka opcja odpada :)

mysle ,ze to karta graficzna ,ale mialem nadizeje ,ze ktos mial taki problem i go rozwiazal wiec sie zapytalem ...

pozdrawiam
Don Papa
Dodano
28.06.2004 13:17:06
Moja to Mint, a od wirusów, trojanów to się odczep ;) system jest skanowany raz na tydzien Avastem! i SpyBotem więc syf odpada, przynajmniej u mnie :lol:
Anonymous
Dodano
28.06.2004 11:01:43
A jakiej firmy sa te karty :?: A co do sterownikow bym sie nie czepial tylko do Biosu na samych kartach albo do tych witusow/trajanow/robakow
Ukey
Dodano
27.06.2004 22:25:56
Mam ten sam problem z tą samą kartą (GF 2 mx 400) i teź nie mam pomysłu na to :| Karta sprawdzona, odkurzona, w slocie siedzi dobrze. Kombinowałem ze sterownikami od 28.xx do 53.xx, z DX i nic. A podgląd zdarzen mówi:
Sterownik nv4_disp dla display urządzenia DeviceVideo0 jest zablokowany przez pętlę nieskończoną. To wskazuje zwykle na problem z samym urządzeniem lub z jego sterownikiem niepoprawnie programującym urządzenie. Sprawdź, czy u dostawcy sprzętu są dostępne aktualizacje sterowników.

Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.
Anonymous
Dodano
27.06.2004 17:13:49
Mam ten sam problem z tą samą kartą (GF 2 mx 400) i teź nie mam pomysłu na to :| Karta sprawdzona, odkurzona, w slocie siedzi dobrze. Kombinowałem ze sterownikami od 28.xx do 53.xx, z DX i nic. A podgląd zdarzen mówi:
Sterownik nv4_disp dla display urządzenia DeviceVideo0 jest zablokowany przez pętlę nieskończoną. To wskazuje zwykle na problem z samym urządzeniem lub z jego sterownikiem niepoprawnie programującym urządzenie. Sprawdź, czy u dostawcy sprzętu są dostępne aktualizacje sterowników.

Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.
Anonymous
Dodano
27.06.2004 17:13:49
Don Papa
Dodano:
27.06.2004 15:41:53
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1