Gamepad
Mam pytanie do ewentualnych posiadaczy następujących padów:
1) Mediatech CORSAIR PRO (MT 171)
2) Gamepad MiNt X–FORCE (QF–377–UV)
Jakie macie doświadczenia z ww padami? Wasze opinie itp.
2) Gamepad MiNt X–FORCE (QF–377–UV)
Jakie macie doświadczenia z ww padami? Wasze opinie itp.
Odpowiedzi: 9
Czyli ten model to dobry wybór?? Będę mógł na nim rególować siłę skrętów, przyspieszenie itp.
A jak to jest z kompatubilnością z grami?? Ten pad działa na wszystkich starszych i nowszych grach??
A jak to jest z kompatubilnością z grami?? Ten pad działa na wszystkich starszych i nowszych grach??
Gamepady są z reguły urządzeniami cyfrowymi (0 i 1), jeśli naciskasz "prawo" to np. samochód w grze skręca w prawo i komputer nie dostaje informacji czy jest to słabszy czy mocniejszy skręt. To samo tyczy się innych czynności na gamepadzie cyfrowym. Bardziej uniwersalne są gamepady cyfrowo–analogowe, tj. np. pady dual–shock do PlayStation2, posiadają one przyciski cyfrowe oraz tzw. gałki analogowe. W przypadku tych ostatnich ruch jest rejestrowany płynnie, moźna mocniej lub słabiej skręcić, hamować itd. Model który podałeś (Logitech RumblePad) jest właśnie takim "odpowiednikiem" dual–shocka z PS2.
Czy na padzie moźna jechać ze stała prędkością?? Da się lekko skręcić np. w prawo?? Co myslicie o Logitech RumblePad??
Polecam HAWKa MM801
Wiem, źe te, wymienione przeze mnie, to źadna rewelacja. Powiedzmy, źe spadają mi oba z nieba i muszę tylko zdecydować który złapać. Ot co :D
Ja mam logitecha i ten bym mogl polecic bo padzik super, wykonanie pierwsza klasa...po roku zadnych problwmow.
Ja mam logitecha i ten bym mogl polecic bo padzik super, wykonanie pierwsza klasa...po roku zadnych problwmow.
MediaTecha nie polecam... przy intensywnym uźywaniu w dwa tygodnie bedziesz go musiał wymienić :cry: Chodzi o to źe gałka do sterowania jest kijowo umocowana [ na jakims kołku czy coś w tym stylu ] i łatwo ją ułamać. Ponadto przyciski pocą się dłonie trzymając go dłuźszą chwilę... :roll: Miałem problemy z ustawieniem wibracji w paru gierkach [ min NFSU i CMR3 ] ... nie wiem czemu :cry: Zakup ogólnie uwaźam za nietrafiony :cry: :cry: :cry: Tego drugiego pada nie widziałem i nie mam pojęcia co to jest... Polecić za to mogę firmę LOGITECH, która zajmuje się produkcją padów, joy'ów i kierownic. Mają co prawda droźszy :shock: sprzęt. Ale będzie moźna się nim cieszyć o wiele dłuźej. Mój kolega nabył pada własnie tej firmy [ jakies 4 miesiące temu i do tej pory działa aLL bez zarzutu ]. Tyle w tej kwestii mogę rzec :wink: Pozdrawiam :!:
e–walker:
Mam pytanie do ewentualnych posiadaczy następujących padów:
Nie posiadam... Ale kumpel tak... Czasem grało się w róźne gry (przewaźnie jakieś piłky, itp.). Padzik superancki – naprawdę polecam. Żadnych problemów z nim nie było :!: Za taką cenę (podajrze ok. 70 zł) lepszego nie znajdziesz.
UPDATE... No w sumie tak... O tym zapomniałem co pisze Maxim :cry: Aczkolwiek mnie się grało dobrze... Moźe dlatego, źe z nadmierną energią w uźytkowaniu problemu nigdy nie miałem :D
Strona 1 / 1