Gainward GeForce 3 Ti/450
Czy musze do w/w karty stosować sterowniki Gainward'a? Czy moge referencyjne nVidii?
Odpowiedzi: 14
XeviL:
Na jakiej stronia są jakieś artykuły na ten temat? Jak przerobić?
po raz kolejny zapraszam na forum tweak :) tam jest odpowiedz pod tym adresem :) http://forum.tweak.pl/viewtopic.php?t=20121&highlight=gf3+quadro
XeviL:
Co daje "przestawienie" karty na Quadro?
co daje? jezeli zajmujesz sie profesjonalna obrobka grafiki zwieksza wydajnosc karty w opengl..... jezeli uzywasz kompa do grania lub pisania w wordzie ta przerobka jest niepotrzebna... poniewarz w grach (tylko opengl) mozesz otrzymac 5 fps wiecej... ale takze 5 fps mniej... :)
Piotr_Sz:
Moim zdanie nie ma róźnicy miedzy sterownikami producenta a nVidi z regóły są aktualizowane w tymsamym czasie.Jeśli chodzi róźnicę to w metrarzu urządzeń kiedy klikniesz na kartę graficzną moźesz mieć nVidia GeForce3 albo Gainward GeForce3
To jest najbardzoej sensowna odpowiedz jaka tu widze.... pozatym mam takie samo zdanie :) w jednych sterownikach jest podpisane made in nvidia a w drugich made in gainward ;) :lol:
Moim zdanie nie ma róźnicy miedzy sterownikami producenta a nVidi z regóły są aktualizowane w tymsamym czasie.Jeśli chodzi róźnicę to w metrarzu urządzeń kiedy klikniesz na kartę graficzną moźesz mieć nVidia GeForce3 albo Gainward GeForce3
Czy takie "małe" podkręcenie coś da???
Tych 43.03 jeszcze nie testowałem, co do kręcenia, to w expert tool ustaw na enhanced będziesz miał 200 rdzen 450 pamięć, ale bez dodatkowego chłodzenia podręcić się powinno gdzieś do 215 rdzeń 470 pamięć, czyli do czerwonego pola. Moźesz zaryzykować i dać więcej, ale moźna stracić kartę.
A ty sprawdzałeś stery 43.03 ??? Które wg. ciebie są najlepsze??? Czy 28.32 nie są za stare ??? Druga kwestia: Podkręcałeś swoją karte??? Ile mogepodkręcić bez dodatkowego chłodzenia???
Mam identyczną kartę :). Uźywam sterów Gainwarda 41.04, ale jak zainstalujesz referencyjne to karta powinna działać tak samo. Tak czy siak sterowniki gainwarda (jak i innych producentów) powstają na podstawie referencyjnych detonatorów, ale są bardziej zoptymalizowane pod kątem danej karty (tu chodzi raczej o to źe karta będzie zachowywać się stabilniej po podkręceniu). Poza tym gainward wypuszcza tylko te detonatory z numerkiem które są najlepsze (nie źadne tam experymentalne bety, czy dętki optymalizowane pod kątem 3d marka 03).
Porównaj:
ile jest referencyjnych
a ile gainwada
Ja obstaję za uźywaniem gainwarda, ale musisz sam sprawdzić co będzie dla ciebie lepsze.
Porównaj:
ile jest referencyjnych
a ile gainwada
Ja obstaję za uźywaniem gainwarda, ale musisz sam sprawdzić co będzie dla ciebie lepsze.
nie musisz koniecznie istalowac sterow Gainward'a. Na standardowych nvidii karta tez bedzie smigac, ale jesli masz wybor to lepiej jest chyba zainstalowac stery producenta, tak mi sie wydaje
Strona 1 / 1