Gadu Gadu
Mam pytanko... Nie wiem jak to jest jak się ktoś włamie na gg. Bo dzisiaj siedzę sobie na gg na niewidocznym i nagle znikneło mi w ogóle gg, wyłączyło się i pokazało mi się okienko ponownej rejestracji... To jest moźliwe, źe ktoś mi sie mógł włamać???
Odpowiedzi: 8
5. nie uźywaj gadu–gadu
ja uźywam konnekta i nie narzekam
ja uźywam konnekta i nie narzekam
1.Nie kazdy po wlamaniu zmienia hasło... Są ludzie którzy wlamywanie na gg traktują jak sport, czystą rywalizacje... Robią włam po czym piszą do "sędziego" z uzyskanego nr. Sędzia podlicza zgłoszenia i wyznacza zwycięzce. Takie cos jest niegroźne:) Bezpieczniej zaliczac kolejne ID niź panienki;) Jesli ktoś Ci sie wlamal i nie zmienił hasła to nie masz czym sie przejmowac.
2.Ostatnio musiało coś kropnąc na serwerze gg bo wiele ludzi nagle zniknęło a potem wszystcy sie przepraszali bo z gg ich wywaliło :D Moze wtedy wlsnie dodatkowo przez przypadek coś źle kliknąłes i wyglądało to tak jak nam przedstawiłes.
3.Jesli jestes dostępny i nagle wywala Cie z gg to mógł Ci sie ktos włamac, ale jak zas zrobisz sie dostepny, to jego wywali i nie bedzie mógł bez restartu gg ponownie skorzystać z Twojego ID.
4.Jedna rada... nie uzywaj haseł z aktualnie popularnych filmów. 3 lata temu setki numerów mialy pswd: matrix :D
2.Ostatnio musiało coś kropnąc na serwerze gg bo wiele ludzi nagle zniknęło a potem wszystcy sie przepraszali bo z gg ich wywaliło :D Moze wtedy wlsnie dodatkowo przez przypadek coś źle kliknąłes i wyglądało to tak jak nam przedstawiłes.
3.Jesli jestes dostępny i nagle wywala Cie z gg to mógł Ci sie ktos włamac, ale jak zas zrobisz sie dostepny, to jego wywali i nie bedzie mógł bez restartu gg ponownie skorzystać z Twojego ID.
4.Jedna rada... nie uzywaj haseł z aktualnie popularnych filmów. 3 lata temu setki numerów mialy pswd: matrix :D
Zasadniczo moźna uzyskać Twoje hasło z pliku config.dat z Twojego folderu GG w Documents and settings ale jakiś trojan musiałby wysłać ten plik do hakera. Kiedyś znalazłem stronkę gościa, który się tym zajmuje. Tworzy trojany i moźna je pobrać. Mają aktualizacje codzienną , więc źaden antyVirus go nie namierzy. Potem tylko program GGhaker i juź masz gościa hasło! Dzieci–nie róbcie tego w domu!
Over:moźe po prostu błąd gg ? –.–
Raczaj napewno :)
Jeśli ktoś by juź włam zrobił to raczej od razu by hasło zmienił
moźe po prostu błąd gg ? –.–
Po pierwsze... Mam firewalla :P. Po drugie nie wysyłałam źadnych nieznanych plików i oczywiście zmieniłam hasło zaraz po ponownym zarejestrowaniu na mój numer.
a wysysłałeś jakieś pliki, których znaczenia w systemie / programie (GG) nie znałeś??
Przy ponownej rejestracji wpisane przez ciebie hasło było prawidłowe?? Jeśli tak to je jak najszybciej zmień
Przy ponownej rejestracji wpisane przez ciebie hasło było prawidłowe?? Jeśli tak to je jak najszybciej zmień
Jakby sie zastanowic to jest mozliwe (backdoor).
W takie cos jeno 'chakieźy' sie bawią.
Niestety ale firewall to juz podstawa, chcoc przy glupocie ludzkiej... to i tak rece opadają.
W takie cos jeno 'chakieźy' sie bawią.
Niestety ale firewall to juz podstawa, chcoc przy glupocie ludzkiej... to i tak rece opadają.
Strona 1 / 1