Gadu Gadu

Mam pytanko... Nie wiem jak to jest jak się ktoś włamie na gg. Bo dzisiaj siedzę sobie na gg na niewidocznym i nagle znikneło mi w ogóle gg, wyłączyło się i pokazało mi się okienko ponownej rejestracji... To jest moźliwe, źe ktoś mi sie mógł włamać???

Odpowiedzi: 8

5. nie uźywaj gadu–gadu

ja uźywam konnekta i nie narzekam
Over
Dodano
20.11.2005 01:51:00
1.Nie kazdy po wlamaniu zmienia hasło... Są ludzie którzy wlamywanie na gg traktują jak sport, czystą rywalizacje... Robią włam po czym piszą do "sędziego" z uzyskanego nr. Sędzia podlicza zgłoszenia i wyznacza zwycięzce. Takie cos jest niegroźne:) Bezpieczniej zaliczac kolejne ID niź panienki;) Jesli ktoś Ci sie wlamal i nie zmienił hasła to nie masz czym sie przejmowac.

2.Ostatnio musiało coś kropnąc na serwerze gg bo wiele ludzi nagle zniknęło a potem wszystcy sie przepraszali bo z gg ich wywaliło :D Moze wtedy wlsnie dodatkowo przez przypadek coś źle kliknąłes i wyglądało to tak jak nam przedstawiłes.

3.Jesli jestes dostępny i nagle wywala Cie z gg to mógł Ci sie ktos włamac, ale jak zas zrobisz sie dostepny, to jego wywali i nie bedzie mógł bez restartu gg ponownie skorzystać z Twojego ID.

4.Jedna rada... nie uzywaj haseł z aktualnie popularnych filmów. 3 lata temu setki numerów mialy pswd: matrix :D
Bejkrools
Dodano
20.11.2005 00:47:12
Zasadniczo moźna uzyskać Twoje hasło z pliku config.dat z Twojego folderu GG w Documents and settings ale jakiś trojan musiałby wysłać ten plik do hakera. Kiedyś znalazłem stronkę gościa, który się tym zajmuje. Tworzy trojany i moźna je pobrać. Mają aktualizacje codzienną , więc źaden antyVirus go nie namierzy. Potem tylko program GGhaker i juź masz gościa hasło! Dzieci–nie róbcie tego w domu!
PrzemykMTW
Dodano
19.11.2005 23:11:11
Over:
moźe po prostu błąd gg ? –.–

Raczaj napewno :)

Jeśli ktoś by juź włam zrobił to raczej od razu by hasło zmienił
MetaVirus
Dodano
16.11.2005 19:50:56
moźe po prostu błąd gg ? –.–
Over
Dodano
16.11.2005 17:16:07
Po pierwsze... Mam firewalla :P. Po drugie nie wysyłałam źadnych nieznanych plików i oczywiście zmieniłam hasło zaraz po ponownym zarejestrowaniu na mój numer.
mychaa
Dodano
16.11.2005 16:08:23
a wysysłałeś jakieś pliki, których znaczenia w systemie / programie (GG) nie znałeś??

Przy ponownej rejestracji wpisane przez ciebie hasło było prawidłowe?? Jeśli tak to je jak najszybciej zmień
MetaVirus
Dodano
16.11.2005 00:57:24
Jakby sie zastanowic to jest mozliwe (backdoor).
W takie cos jeno 'chakieźy' sie bawią.

Niestety ale firewall to juz podstawa, chcoc przy glupocie ludzkiej... to i tak rece opadają.
brtx
Dodano
16.11.2005 00:10:49
mychaa
Dodano:
15.11.2005 22:34:07
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1