Formaty zapisu DVD (DVD–R i DVD+R)
Proszę o pomoc w następującej sprawie. Chcę kupić sobie nagrywarkę DVD. W sumie to mam juź upatrzony model, a mianowicie LITE–ON DVD+RW LDW–401S. I tu pojawia się problem. O co chodzi z tymi formatami zapisu??
Wymieniona przeze mnie nagrywarka nagrywa DVD w formacie DVD+R i DVD+RW. Natomiast wszystkie normalne napędy DVD jakie spotkałem do tej pory odczytują płyty w formacie m.in. DVD–R, ale nie DVD+R (mój napęd DVD równieź – LITE–ON DVD 16x LTD–165H). Czy to znaczy, źe nie bedzie on czytał płyt nagranych przez wypatrzoną przeze mnie nagrywarkę??
Pomóźcie :!:
Wymieniona przeze mnie nagrywarka nagrywa DVD w formacie DVD+R i DVD+RW. Natomiast wszystkie normalne napędy DVD jakie spotkałem do tej pory odczytują płyty w formacie m.in. DVD–R, ale nie DVD+R (mój napęd DVD równieź – LITE–ON DVD 16x LTD–165H). Czy to znaczy, źe nie bedzie on czytał płyt nagranych przez wypatrzoną przeze mnie nagrywarkę??
Pomóźcie :!:
Odpowiedzi: 3
Spokojnie bedize czytac. Kupuj bez zadnego zamysły, ta nagrywara jest suuuuuuuuuuuper!!!!!!!!!! :D
Dziek inferno za linka. Znalazłem tam m.in. takie zdanie:
Czy to oznacz, źe bedzie czytało :?:
W razie czego i tak poprosze sprzedawce o test, tzn. kaźe mu nagrac płytkę na tej nagrywarce i ja sobie zobaczę, by bedzie oba działała na moim drugim napedzie DVD i na starcjonarnym DVD...
Ostatnio konsorcjum promujące format DVD+RW zatwierdziło fakt kompatybilności urządzeń DVD+RW z DVD–R.
Czy to oznacz, źe bedzie czytało :?:
W razie czego i tak poprosze sprzedawce o test, tzn. kaźe mu nagrac płytkę na tej nagrywarce i ja sobie zobaczę, by bedzie oba działała na moim drugim napedzie DVD i na starcjonarnym DVD...
Poczytaj TUTAJ
Strona 1 / 1