Formatowanie Xp i hasło administratora
Więc tak, chciałem sfotmatowac kompa ale muszę podac hasło administratora. Tylko, ze ja tego hasła nie znam. w kompie tylko ja jestem adminem i specjalnie zalozylem haslo ale nic to nie dalo. Jak uruchomie kompa awaryjnie jest pokazany konto admina i moje. do admina jest potrzebne wlasnie te haslo. jak sie włączy kompa normalnie nie ma tego konta. dodatkowo te konto ma dziwną nazwę i jest napisane ze to konto jest z ograniczeniami, tak ono wyglada w panelu sterowania: http://img103.imageshack.us/img103/8120/kontoag5.jpg co mam zrobic? w archiwum patrzylem ale jest tylko o tym jak ktos zapomnial hasla a ja go nigdy nie widzialem
Odpowiedzi: 1
Skoro chciąłes "sfotmatowac kompa" to raczej jakaś prasa hydrauliczna, a nie hasło Ci jest potrzebne.
formatowania partycji dokonasz używajac płyty instalatora XP. Co innego gdyby miało to być wejście do konsoli odzyskiwania - wtedy hasło jest wymagane, ale jezlei nie było zakładane to jego funkcję pęłni wciśnięcie klawisza "enter".
Konto "z obrazka" sobie daruj, bo to nie ma związku ze sprawą.
To w zasadzie wszystko na ten temat .
Strona 1 / 1
Jeśli miałeś tak odpowiada to po co w ogóle pisałeś tego topica? Pierwszą rzeczą którą wybrałem w odpowiedzi na hasło było wciśnięcie entera. Jako, że pierwszy raz formatuje XP (:D) to wyjaśnie co robię i może ktoś powie czy coś źle robię:<br />1)wkładam płytkę z windą i w biosie ustawiam na uruchamianie systemu z płytki<br />2) wybieram opcję napraw system (tego nie jestem pewien, ale była jeszcze funkcje usuniecia partycji z windowsem i zainstalowanie drugi raz systemu)<br />3) po wybraniu funkcji naprawienie komp prosi o hasło i dalej ZONK<br />
gepiuu - a Ty nie masz obowiązku poszukania na forum ?? Tematów związanych z formatowaniem dysku na forum dużo już było ... Wystarczy klepnąć na ten przykład formatowanie w szukajkę.
<div>gepiuu - pretensje to do siebie kieruj za kompletność informacji.</div><div>Dalej nie wiem jakie hasło może się pojawiać przy naprawie - z opisu wynika, że to ma być nakładka . Tak jak i nie wiem co ma naprawa do formatowania, o którym mowa w poscie otwierającym. </div>