Formatowanie windows xp POMOCy !!
Czesc
Mam laptopa i chce sformatowac twardziela
wkladam plyte instalacyjna xp do cd–roma wciskam ESC wybieram naped cd–rom daje 3 opcje recover xp itd. i pisze ze nie ma miejsca:) a jak daje nr2. recover to fisrt partition to pisze ze nie zaznaczylem partycji :) glupota
P.S. wczesniej przy recoverze jak sie tam instalowalo to zrestartowalme lapka i mam teraz takie cos prosze o pomoc !
Mam laptopa i chce sformatowac twardziela
wkladam plyte instalacyjna xp do cd–roma wciskam ESC wybieram naped cd–rom daje 3 opcje recover xp itd. i pisze ze nie ma miejsca:) a jak daje nr2. recover to fisrt partition to pisze ze nie zaznaczylem partycji :) glupota
P.S. wczesniej przy recoverze jak sie tam instalowalo to zrestartowalme lapka i mam teraz takie cos prosze o pomoc !
Odpowiedzi: 14
Rebe:
Skoro juź Wam się tak zebrało na "to nie ja" to zapytam tylko retorycznie :
CZyyź nie jest prawdą, źe przysłowia sa mądrością narodu?
No to tak moze to o stole i noźycach sobie przypomnijcie.
Koniec dygresji – odnosi się to do wszystkich uczestników tego bicia piany.
A przypominasz sobie:
Co było i nie jest, nie pisze sie w rejestr ;)
gusioo:
Rebe:
Długi jeszczem oźecie isę przerzucać radami, złosliwościami i innymi bezsensownymi tekstami.
Jeśli sugerujesz, źe to ja z Damianosem zaczynamy to się mylisz. Z mojej strony o źadnej złośliwości nie ma mowy ;)
Z mojej teź nie. Przecieź ja i gusioo to kumple jakich mało :mrgreen:
Przesłowia są mądrością narodów a narody to plemiona teraźniejszych czasów :)
Rebe:
Długi jeszczem oźecie isę przerzucać radami, złosliwościami i innymi bezsensownymi tekstami.
Jeśli sugerujesz, źe to ja z Damianosem zaczynamy to się mylisz. Z mojej strony o źadnej złośliwości nie ma mowy ;)
1. "Mam laptopa" ,a ja mam psa i z tego faktu wcale nie wynika to czy powinienem mu dawac jeść pół kilo karmy dziennie czy moze pięć kilo.
Tak i z tym laptopem jest – one dość rzadko no name bywają.
2. Płyta instalacyjna to nie jest, a przynajmniej dla mnie, to samo co płyta recovery – być moze tylko nieprewcyzyjnie napisąłeś, ale gwarancji źadnej nie ma.
3. Skoro restartowałes w trakcie instalacji to moze nie kombinuj tylko włacz go normalnie i jest szansa, źe instalator podejmie pracę w miejscu, w ktorym mu – bezmyslnie ( to a propos tej głupoty, ktorą sprzęt obarczasz ) – przerwałeś.
kolejne kroki zaleźą od efektów tego co wyźej.
1. "Mam laptopa" ,a ja mam psa i z tego faktu wcale nie wynika to czy powinienem mu dawac jeść pół kilo karmy dziennie czy moze pięć kilo.
Tak i z tym laptopem jest – one dość rzadko no name bywają.
2. Płyta instalacyjna to nie jest, a przynajmniej dla mnie, to samo co płyta recovery – być moze tylko nieprewcyzyjnie napisąłeś, ale gwarancji źadnej nie ma.
3. Skoro restartowałes w trakcie instalacji to moze nie kombinuj tylko włacz go normalnie i jest szansa, źe instalator podejmie pracę w miejscu, w ktorym mu – bezmyslnie ( to a propos tej głupoty, ktorą sprzęt obarczasz ) – przerwałeś.
kolejne kroki zaleźą od efektów tego co wyźej.
gusioo:
To faktycznie źes namęczył.
5 sek w forumowej szukajce: http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=31893
Masz rację gusioo. Tak sie zmęczyłem źe umyć sie ide bo jeszcze mi pot z czoła spływa :wink: . Czuje sie jakbym cały dzień doły kopał :mrgreen:
To faktycznie źes namęczył.
Pofatygowałem sie i poszukałem. Przeanalizuj czy robisz tak jak jest to tutaj opisane:
http://forum.pcmaniak.pl/ftopic8815.php
http://forum.pcmaniak.pl/ftopic8815.php
bym prosil o konkretntne odpiwiedzi a nie szukanie na google.pl myslisz ze nie szukalem, najpierw sie szuka jak sie nie znajduje to sie pyta
w internecie jest duźo opisów instalacji winXP włącznie z formatowaniem. Wejdź prosze na www.google.pl i poszukaj.
Aha i uźywaj opcji zmień, bo temat jest wtedy bardziej czytelny.
Aha i uźywaj opcji zmień, bo temat jest wtedy bardziej czytelny.
jak sformatowac dysk ??
tak na nowo chce :) a co ja pisalem;) format c: nie dziala
zadne komendy nie dzialaja :) jak w win98, win2000
zadne komendy nie dzialaja :) jak w win98, win2000
Jesli chcesz zainstalowac na nowo windows to:
wydaje mi sie ze przy instalacji windows będzie moźna sformatować c: ( tylko lub inne partycje teź )
jesli nie wiesz jak zainstalowac windows pytaj
wydaje mi sie ze przy instalacji windows będzie moźna sformatować c: ( tylko lub inne partycje teź )
jesli nie wiesz jak zainstalowac windows pytaj
Strona 1 / 1