Formatowanie stron w Wordzie
Witam.
Mam dokument (kilkaset stron tekstu) w trzech czwarty przepisany i częściowo zeskanowany. Otóź, w widoku wydruku niektóre strony mają tylko po jednej lub dwie linijki. Czyli przy wydruku będzie klapa. Nie pomaga czyszczenie formatowania, ani kopiowanie do innego dokumentu. Nawet gdy skopiuję tylko niewielki felerny fragment formatowanie stron jest takie jak w oryginale. Nie ma siły ani natchnienia przepisywać tego od nowa, więc czekam na wszelkie sugestie.
Próbowałem otwierać ten dokument na innym komputerze z inną wersją Worda i jest to samo.
W załączniku zamieszam fragment pliku
Pozdrawiam
Adam
Mam dokument (kilkaset stron tekstu) w trzech czwarty przepisany i częściowo zeskanowany. Otóź, w widoku wydruku niektóre strony mają tylko po jednej lub dwie linijki. Czyli przy wydruku będzie klapa. Nie pomaga czyszczenie formatowania, ani kopiowanie do innego dokumentu. Nawet gdy skopiuję tylko niewielki felerny fragment formatowanie stron jest takie jak w oryginale. Nie ma siły ani natchnienia przepisywać tego od nowa, więc czekam na wszelkie sugestie.
Próbowałem otwierać ten dokument na innym komputerze z inną wersją Worda i jest to samo.
W załączniku zamieszam fragment pliku
Pozdrawiam
Adam
Odpowiedzi: 7
Z chęcią spróbuję pomóc, tylko jestem raczej wzrokowcem. Gdybyś mógł mi podesłać jakiś fragment, projekt, wtedy spróbuję coś "pomodzić".
pisz na inneas@interia.pl
Pozdrawiam
pisz na inneas@interia.pl
Pozdrawiam
To moze i ja dostanę jakąś poradę
Formatowanie tekstu
Jak i czy sie da zrobić Tak: Mam tekst 1.xxxxx2.xxxxx3.xxxxx i cyfry w Notepad i Microsoft Word są w róźnych miejscach a ja potrzebuję aby było tak:aby cyfry wszystkie były po lewej stronie
1.tekst
2.tekst
To na początek bo później potrzebuje zrobić Tak
1:1tu musi być naciśniecie tabulatora i dopiero tekst
1:2 itd aź do
1:52
Czy jest to do wykonania ale nie ręcznie tylko w jakims programie ( duzo roboty recznej więc chciałbym sobie pomoc w jakimś programie)
Pozdrawiam
Formatowanie tekstu
Jak i czy sie da zrobić Tak: Mam tekst 1.xxxxx2.xxxxx3.xxxxx i cyfry w Notepad i Microsoft Word są w róźnych miejscach a ja potrzebuję aby było tak:aby cyfry wszystkie były po lewej stronie
1.tekst
2.tekst
To na początek bo później potrzebuje zrobić Tak
1:1tu musi być naciśniecie tabulatora i dopiero tekst
1:2 itd aź do
1:52
Czy jest to do wykonania ale nie ręcznie tylko w jakims programie ( duzo roboty recznej więc chciałbym sobie pomoc w jakimś programie)
Pozdrawiam
Pomogła opcja "wklej specjalnie" (bez formatu). Przyznam, źe odetchnąłem, gdybym miał to znowu przepisywać (373 strony 12)...
Ciekawe jeszcze dlaczego tak się stało?
Przy skanowaniu oczywiście korzystałem z opcji zamiany tekstu, ale za kaźdym razem do dokumentu "głównego" wklejałem strony z wyczyszczonym formatowaniem.
Dziękuję za pomoc.
Adam
Ciekawe jeszcze dlaczego tak się stało?
Przy skanowaniu oczywiście korzystałem z opcji zamiany tekstu, ale za kaźdym razem do dokumentu "głównego" wklejałem strony z wyczyszczonym formatowaniem.
Dziękuję za pomoc.
Adam
Skanujac pewnie korzystales z programu do zamiany obrazu na text. Wszystko wtedy dobrze zeskanowalo?
Pozytywną próbę przeprowadziłem na próbce twojego tekstu.
Efekt uzyskałem takźe stosując wklejanie specjalne tekstu bez formatu do nowego dokumentu. (ale przedtem usuń szablon Normal.dot; program utworzy nowy według wzorca domyślnego).
Efekt uzyskałem takźe stosując wklejanie specjalne tekstu bez formatu do nowego dokumentu. (ale przedtem usuń szablon Normal.dot; program utworzy nowy według wzorca domyślnego).
Juź to próbowałem i nic. Robiłem teź inne "kombinacje" w tym miejscu. Efekt taki sam. Ciekawe, czy ponowna instalacja Worda pomogłaby?
Pozdrawiam
Adam
Pozdrawiam
Adam
Zaznacz cały tekst (CTRL+A); w Menu Format Akapit Podział wiersza i strony wyłącz Kontrolę bękartów i wdów
Strona 1 / 1