Formatowanie niskopoziomowe

Witam jak w temacie jak sie do tego zabrac i co to tak naprade daje :?: :?

Odpowiedzi: 7

Longi – nie zapytam : po co Ci to? – mnie cudza chęć eksperymentowania nie obchodzi.
Natomiast warto by było dowiedzieć się o jakim dysku mowa, czy masz płytę dysponującą taką opcją w BIOS–ie, czy teź tylko chcesz dokonać operacji, która poza nazwą nie za wiele wspólnego z tym o co pytasz ma.
Dawno, dawno temu.......... moźna bło – dzięki operacji z poziomu BIOS–u dokonać przywócenia fabrycznej struktury fizycznej dysku – przynajmniej tak stanowiła teoria. Praktyka zaś wskazywała, źe taka zabawa ma tym mniejsze szanse powodzenia im większy dysk.
Obecnie nazwy w tytule zawartej zwykło się uzywać dla określenia działan wyłaczających wadliwe sektory porpzez zmianę ilformacji o logicznych ustawieniach zawartości dysku.

amen
Rebe
Dodano
27.06.2004 19:46:24
ciekawos swa zaspokoiłem z poziomu Google i chcialem sie dowiedziec jeszcze co nie co co na ten temat sadzicie wy tutaj ..ale zawsze po zadaniu kakretnego pytania padaja odpowiedzi typu po co Ci to itd .. hmmm to troche denerwujace ,albo ktos pisze na temat albo nie pisze wcale ..
Longi
Dodano
27.06.2004 16:51:50
Longi:
moze to tylko moja czysta ciekawosc ....

Mnie tam jak coś ciekawi to zazwyczaj robię coś takiego: http://www.google.pl/search?q=formatowanie+niskopoziomowe&ie=UTF–8&hl=pl&btnG=Szukaj+z+Google&lr=lang_pl
Czytania, a czytania :wink:
aligator
Dodano
27.06.2004 15:01:17
To skoroś taki tajemniczy, to sobie swą ciekawość zaspokój na google.pl :P

Nikt mający dobre zamiary sobie takimi rzeczami głowy nie zaprząta :!:
Pawek
Dodano
27.06.2004 14:58:26
mi nie chodzi o to czy robic czy nie i czy ma to jakis sens zadałem kakretne pytania i oczekuje odpowiedzi na nie jesli ktos oczywiscie wie :lol:
jakies kakrety wskazowki ..a o reszte sie nie bujcie ,moze to tylko moja czysta ciekawosc ....
Longi
Dodano
27.06.2004 14:03:09
Formatowanie niskopoziomowe przeprowadzane jest przy produkcji dysku. Nie widzę sensu robić to później, niewłaściwie przeprowadzone prowadzi do uszkodzenia dysku. Ściąg sobie Partition Magic 8, wersja demo do tego starczy.
Adamo8
Dodano
27.06.2004 13:51:28
To moźe odwrotnie... Co chcesz zrobić :?: Bo ja od tak sobie, to nie widzę sensu podejmowania nawet starań przeprowadzania tego procesu... Choćby z tego powodu, źe nie kaźda płyta główna daje moźliwość przeprowadzenia low–formata z poziomu BIOSu.
Pawek
Dodano
27.06.2004 09:57:06
Longi
Dodano:
27.06.2004 05:18:52
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1