Formatowanie Baterii
czy trzeba formatować bateriie do komórki? mój kolega kupił bateriie forever'a a ja Foof'a o tej samej pojemności. Ładowaliśmy je tak samo i moja trzymała około 5 dni bez źadnego uzywania telefonu a jego prawie 9 dni :?
teraz mam zamiar kupić nową baterie Forevera i nie wiem czy ją formatować czy nie?
teraz mam zamiar kupić nową baterie Forevera i nie wiem czy ją formatować czy nie?
Odpowiedzi: 6
No dokladnie tak jak wyźej napisał źe nie trzeba formowac, ale mam litowo–jonową baterię i niestety jak ja doladowuje na chwile wiec traci ona na jak najdluzszym trzymaniu telefonu w stanie gotowosci, wiec ja radze je na poczatek "formowac" no i ładowac jak juz pada telefon ;)
kinio:czy trzeba formatować bateriie do komórki? mój kolega kupił bateriie forever'a a ja Foof'a o tej samej pojemności. Ładowaliśmy je tak samo
nic nie "formatujesz" , normalnie włączasz ładowanie – gość króry dodawał te karteczki by "formatować" się ....nie zna.
Poza tym chodzi formowanie , nie źadne tam formatowanie (dlatego cudzysłów wyzej) polega na kilkakrotnym naładowaniu i rozładowaniu baterii by wyrobić w niej niejako " pamięć" na stan naładowania i wyładowania, ale dotyczy to jedynie starych typów baterii które właśnie tym się "szczyciły" źe pamiętały nieprawidłowe stany naładowań i przez to krótki był czas ich uzywania – nie wpełni wykorzystywały swoją pojemność dedykowaną
telefony są identyczne nokia 3310
przed chwilą kupiłem baterie Forever 1250 mAh Li–ion
musze ja formatować?? na karteczce dołączonej do niej pisze źe tak!
musze ja formatować?? na karteczce dołączonej do niej pisze źe tak!
a macie takie same telefony ?
A jak to bateria ? Litowo – Jonowe nie mają efektu pamięci, wiec nie trza ich formatować.
Strona 1 / 1