formatowanie baterii

Witam ;)
Kupiłem nowke nokie 3120, no i nie jestem pewien czy nie popełniłem błedu przy formatowaniu baterii czego skutkie moze krotszy czas trzymania. Mianowicie formatowałem ja trzykrotnie, po wczesniejszym rozładowaniu i wyłączeniu sie telefonu, jednak nie sprawdzałem czy moge jeszcze go załączyć zeby byl całkowicie rozładowany. Czas ładowania trwał zawsze około 7–8 godzin. Teraz niepokojąco szybko (3 dni) i telefon pada. Czy moge to jeszcze jakos naprawic, czy sa to juz skutki nieodwracalne nieprawidłowego sformatowania baterii.
Za fachowe i rzetelne odpowiedzi z góry dziekuję!

Odpowiedzi: 3

EL NINO:
gusioo:
Nowych bateri sie nie formuje. Nie mają efektu pamięci.
Jednakze formatowanie niczemu nie szkodzi.

Masz rację, ale teź nie pomoźe.
Anonymous
Dodano
31.10.2005 09:57:51
czas pracy telefonu zalezy od intensywnosci uzytkowania telefonu z tego co pamietam ta nokia ma jave iec i pewnie gry troche katujesz a to pozera baterie kolorowy wyswietlacz tez szczegulnie ze to starsza technologia, a po za tym ta bateria jest standardowa sprzedawana razem z telefonem czy kupiles inna oddzielnie? Bo jesli standardowa to te telefony miałey baterie 850mAh czyli rewelacji nie ma i te trzy dni to max co moze z siebie dac ten telefon.
Jesli chcesz przedłuzyc czas działania telefonu to kup mocniejsza baterie, dla tej noki 1200 mAh da pozytywne efekty.

gusioo:

Masz racje, ale zalecane jest minimum dwa pierwsze ladowania wykonac w pełnym cyklu (oraz pełny cykl ładowania powtazać co najmniej raz w miesiacu) a dopiero potem mozna tylko doladowywac.
cybull
Dodano
30.10.2005 22:52:38
gusioo:
Jednakze formatowanie niczemu nie szkodzi.
EL NINO
Dodano
30.10.2005 21:33:19
wojtek_r95
Dodano:
30.10.2005 19:27:42
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1