formatowanie baterii
Witam ;)
Kupiłem nowke nokie 3120, no i nie jestem pewien czy nie popełniłem błedu przy formatowaniu baterii czego skutkie moze krotszy czas trzymania. Mianowicie formatowałem ja trzykrotnie, po wczesniejszym rozładowaniu i wyłączeniu sie telefonu, jednak nie sprawdzałem czy moge jeszcze go załączyć zeby byl całkowicie rozładowany. Czas ładowania trwał zawsze około 7–8 godzin. Teraz niepokojąco szybko (3 dni) i telefon pada. Czy moge to jeszcze jakos naprawic, czy sa to juz skutki nieodwracalne nieprawidłowego sformatowania baterii.
Za fachowe i rzetelne odpowiedzi z góry dziekuję!
Kupiłem nowke nokie 3120, no i nie jestem pewien czy nie popełniłem błedu przy formatowaniu baterii czego skutkie moze krotszy czas trzymania. Mianowicie formatowałem ja trzykrotnie, po wczesniejszym rozładowaniu i wyłączeniu sie telefonu, jednak nie sprawdzałem czy moge jeszcze go załączyć zeby byl całkowicie rozładowany. Czas ładowania trwał zawsze około 7–8 godzin. Teraz niepokojąco szybko (3 dni) i telefon pada. Czy moge to jeszcze jakos naprawic, czy sa to juz skutki nieodwracalne nieprawidłowego sformatowania baterii.
Za fachowe i rzetelne odpowiedzi z góry dziekuję!
Odpowiedzi: 3
EL NINO:Jednakze formatowanie niczemu nie szkodzi.gusioo:Nowych bateri sie nie formuje. Nie mają efektu pamięci.
Masz rację, ale teź nie pomoźe.
czas pracy telefonu zalezy od intensywnosci uzytkowania telefonu z tego co pamietam ta nokia ma jave iec i pewnie gry troche katujesz a to pozera baterie kolorowy wyswietlacz tez szczegulnie ze to starsza technologia, a po za tym ta bateria jest standardowa sprzedawana razem z telefonem czy kupiles inna oddzielnie? Bo jesli standardowa to te telefony miałey baterie 850mAh czyli rewelacji nie ma i te trzy dni to max co moze z siebie dac ten telefon.
Jesli chcesz przedłuzyc czas działania telefonu to kup mocniejsza baterie, dla tej noki 1200 mAh da pozytywne efekty.
Masz racje, ale zalecane jest minimum dwa pierwsze ladowania wykonac w pełnym cyklu (oraz pełny cykl ładowania powtazać co najmniej raz w miesiacu) a dopiero potem mozna tylko doladowywac.
Jesli chcesz przedłuzyc czas działania telefonu to kup mocniejsza baterie, dla tej noki 1200 mAh da pozytywne efekty.
gusioo:Nowych bateri sie nie formuje. Nie mają efektu pamięci.
Masz racje, ale zalecane jest minimum dwa pierwsze ladowania wykonac w pełnym cyklu (oraz pełny cykl ładowania powtazać co najmniej raz w miesiacu) a dopiero potem mozna tylko doladowywac.
Jednakze formatowanie niczemu nie szkodzi.gusioo:Nowych bateri sie nie formuje. Nie mają efektu pamięci.
Strona 1 / 1