format z konsoli?

Witam.chciałbym sformatowc dysk c: z konsoli odzyskiwania.Czy da rade wogóle?jak tak to wjaki sposób?jak uruchomie konsole to pisze C:/WINDOWS wpisuje format c: czekam i nic.nie formatuje.co robie źle?zawsze formatowalem z dyskietki ale teraz odpada bo chyba mi stacja padła.bede wdzieczny za pomoc.pozdrawiam

Odpowiedzi: 6

kolo:
dzieki za linka,ale niestety nie otrzymalem odpowiedzi.
Nie otrzymales odpowiedzi ? Czy w linkowanym poscie gdziekolwiek napisano o wejsciu do konsoli zainstalowanej na dysku ? IMO nie, a wyraznie widoczna jest wskazowka:
Format z konsoli, po uruchomieniu komputera z plyty XP
.
EL NINO
Dodano
08.04.2005 16:52:22
A nie lepiej z płyty Windows XP ?
Anonymous
Dodano
08.04.2005 15:37:35
Jak bym mogł tylko wejsc na stacje dysków A: nie zajmowałbym wam czasu!chodzi wlasnie o to zeby sformatowac inaczej niz z dyskietki.czy jest jakas inna mozliwosc? np. z konsoli?wpisuje format c: i nic nie reaguje.pozdrawiam
kolo
Dodano
08.04.2005 15:05:31
jeśli formatujesz dysk c: to sprubuj wejść na inny dysk (dla bezpieczeństwa najlepiej dyskietka) i dopiero wpisz polecenie format c:

Albo podczas instalacji windows pyta się czy formatować partycje. nietrzeba się bawic z komendami:)

Jeśli to nie ntfs to moźesz formatować z dyskietko startowej innego systemu.

Jeśli to ntfs znajdz w internecie specjalne dyskietki i moźesz wtedy formatować. dyskietki są na przykłąd na mojej stronie.
Mateuszpi
Dodano
08.04.2005 14:22:32
dzieki za linka,ale niestety nie otrzymalem odpowiedzi.mam Winde XP HE z zainstalowana juz konsola.tak wiec jak uruchamiam kompa mam do wyboru przez 3 sek. albo XP albo konsole.tak wiec jak wejde do konsoli i wpisuje format c: wogole nie reaguje.moze jest jakas inna komenda albo czegos nie wpisuje?pozdrawiam
kolo
Dodano
08.04.2005 01:38:39
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?p=98442#98442
sith
Dodano
07.04.2005 23:07:28
kolo
Dodano:
07.04.2005 22:58:59
Komentarzy:
6