format win98!!
napiszcie krok po kroku jak sformatować win 98!
system plików FAT32!!
Format i instalka wypiszcie komendy dosa!potrzebne do formata i instalacij!
system plików FAT32!!
Format i instalka wypiszcie komendy dosa!potrzebne do formata i instalacij!
Odpowiedzi: 13
KURCZOK:
ZAINSTALOWAĆ POTRAFIE!!!
Chodzi mi o formatowanie dysku i ustawienie biosa aby pierw czytał dyskietke!!
i o komendy jakie musze wpisać w dosie!
http://odn–plock.edu.pl/zklen/pub/instal/
"Partycje" moźesz pominąć. Dysku D: jak chcesz, nie formatuj.
Jakiego masz Biosa? Powinieneś (od początku) mieć tak ustawione, źe najpierw czyta dyskietki. Włóź dysk startowy i zobacz czy się uruchomi.
ZAINSTALOWAĆ POTRAFIE!!!
W instrukcji dołączanej do licencji Windows98 jest wszystko dokładnie napisane. Wystarczy przeczytać.
Rozdział 2 – Instalacja systemu Windows 98.
Na stronie 30–tej masz dokładnie napisane jak uruchomić instalator – krok po kroku.
Rozdział 2 – Instalacja systemu Windows 98.
Na stronie 30–tej masz dokładnie napisane jak uruchomić instalator – krok po kroku.
Panie Kurczak – Rebe Panu jasno opisał co i jak zrobić i gdzie jest to opisane. Jeśli zaś Ty nie panimajesz co się do Ciebie pisze to zabierz jednostkę (p–kt 1 i 2 opisu Rebe) i idź do kolegi niech Ci pomoźe, tudzieź weź kolegę do siebie, tedy p–kt 1 i 2 nie mają zastosowania.
KURCZOK:
Rebebardzo śmieszne!!! nie mam zamiaru płacić za takie coś! chce wykonać sam zwykły format proszę o opis krok po kroku!
Powstrzymaj sie od głupich komentarzy!
Pewnie źe śmieszne – skoro nie chcesz płacić to sięgnij do podręcznika – to źe umiesz czytać juź udowodniłeś.
Żeby przekonać się jak to wygląda od strony chęci zdobycia wiedzy wpisąłem "instalacja windows98" w google – np. 3 wynik zaczyna się tak :
Aby zainstalować system Windows 98 naleźy wykonać poniźsze
czynnoci: – moźe więc rusz ........ i zabierz się za czytanie .
Ps.
Za komentarz niech posłuźy jedno słowo :"leser".
Rebebardzo śmieszne!!! nie mam zamiaru płacić za takie coś! chce wykonać sam zwykły format proszę o opis krok po kroku!
KURCZOK:
prosze teraz krok po kroku opisać ten format i instalacje bo nie kapuje!
1. Odłączyć komputer od zasilania i układów zewnętrzynch – mysz , klawiatura , monitor itp.
2. Zabrać skrzynkę pod pachę, zaś do kieszenie włoźyć płytę w98 wraz z licencją ( dowodem zakupu ) i udać się do najbliźeszego serwisu.
3. Poprosić o "postawienie" systemu z przekazanej płyty.
4. Po odczekaniu 40 – 60 minut zapłacić za wykonanie zlecenia.
5. pkt 2 i 1 wykonać w odwrotnej kolejności.
PS.
Do płyty dołaczony jest podręcznik – o większej lub mniejszej objętości. W nim zaś jest opis krok po kroku jak się instaluje ten system.
prosze teraz krok po kroku opisać ten format i instalacje bo nie kapuje!
First Boot Device: FDD
Second Boot Device: CD–ROM
Third Boot Device: Hdd
A wszystko to jest w Advanced Settings.
Second Boot Device: CD–ROM
Third Boot Device: Hdd
A wszystko to jest w Advanced Settings.
prosze.....podajcie konfiguracje biosa..aby czytał pierw dyskietke....
Dysk formatuje się oczywiście poleceniem FORMAT ;)
Instalator uruchamia się automatycznie, kiedy uruchomisz komputer z płytą Windowsa. Jeźeli by się nie uruchomiła, instalator moźesz odpalić z dyskietki startowej (jest w opakowaniu z licencją) lub z DOSa (np. F:setup.exe – gdzie F – litera dysku CD–ROM). Ja tak zawsze robię i działa. Zanim sformatujesz, sprawdź czy jesteś w stanie uruchomić płytę – jeźeli nie, to nie formatuj.
Instalator uruchamia się automatycznie, kiedy uruchomisz komputer z płytą Windowsa. Jeźeli by się nie uruchomiła, instalator moźesz odpalić z dyskietki startowej (jest w opakowaniu z licencją) lub z DOSa (np. F:setup.exe – gdzie F – litera dysku CD–ROM). Ja tak zawsze robię i działa. Zanim sformatujesz, sprawdź czy jesteś w stanie uruchomić płytę – jeźeli nie, to nie formatuj.
EL NINO:
KURCZOK, czyzby blask bijacy z tego forum na tyle Cie oslepil, ze nie zauwazyles iz dzial XP nie jest poswiecony systemowi w98 ?
Do formatowania komende znasz, bo sam ja napisales w swoim poscie – format. A komenda do instalacji ? Zadnej nie potrzeba. Wkladasz plyte do napedu i instalacja sama startuje.
Prosiłem krok po kroku! i prosze krok po kroku!
np. jak ustawić w biosie aby najpierw czytał dyskietke!
KURCZOK, czyzby blask bijacy z tego forum na tyle Cie oslepil, ze nie zauwazyles iz dzial XP nie jest poswiecony systemowi w98 ?
Do formatowania komende znasz, bo sam ja napisales w swoim poscie – format. A komenda do instalacji ? Zadnej nie potrzeba. Wkladasz plyte do napedu i instalacja sama startuje.
Strona 1 / 1