format c: Invalid device parameters...

Mam problem , podczas proby sformatowania dysku C: wyskakuje mi nastepujacy komunikat : Checking existing disk format . Invalid device parameters from device driver . :-k probowalem tez komende format c: /u ale to samo :( wie ktos o co chodzi ? , co zrobic zeby sformatowac ten dysk pls help

Odpowiedzi: 6

Oczywięcie, że nie - chodziło mi o płytę chodnikową . Pytanei pomocnicze - jakie czynności są niezbędne do zainstalowania systemu na nowym dysku? - Podpowiedź - nowy dysk nie jest spartycjonowany, a w konsekwencji i sformatowany ( w rozumieniu, które w tym wątku występuje ). PS. Mylisz fora - zęby pokazuje isę na ... stomatologicznym.
Rebe
Dodano
21.03.2008 13:09:37
[quote]Dwa - dlaczego nie użyjesz narzędzia dostarczonego na płycie instalacyjnej ? - Rozpoczynasz instalację i masz mozliwość formatowania partycji.[/quote] Na plycie instalacyjnej win xp ?? :mryellow:
jokens
Dodano
21.03.2008 12:55:59
Toż format z dyskietki w9x nie zauważy Ci partycji ntfs - to raz. Dwa - dlaczego nie użyjesz narzędzia dostarczonego na płycie instalacyjnej ? - Rozpoczynasz instalację i masz mozliwość formatowania partycji. Trzy zaś - format jako lekarstwo na wirusa jest doś interesujacym rozwiązaniem. Nie iwem tylko czy i na ile skutecznym. Przede wszystkim konsola odzyskiweania i chkdsk /p /r, potem sprawdzenie jak isę systme zachwuje. Potem - skoro się upierasz przy formacie i to z dyskietki - zdjęcie partycji C:\ - usuń partycję spoza DOS w fdisku, ponowne jej utworzenie i dopiero format ( tyle, że będzie to fat(32), a nie ntfs.
Rebe
Dodano
21.03.2008 12:35:53
Mam dyskietke startowa win 98se. Mój dysk : [url=http://img187.imageshack.us/my.php?image=dyskhu2.jpg]http://img187.imageshack.us/my.php?image=dyskhu2.jpg[/url] 80 Gb podzielony na 3 partycje C:/ 10001 mb Typ partycji : NTFS D:/ 33000 mb Typ partycji : FAT32 E:/ 33306 mb Typ partycji : FAT32 A gdy probuje zrobic scandisk C: i D: to wykakuje mi to : ScanDisk found a problem with drive C that might cause some programs to works improperly. Choose Fix It to have ScanDisk correct the problem. Do Not fix this problem if this drive is formatted for use with a non-MS-DOS or Windows File system such as HPFS or NTFS , In that case , fixing the problem will damage the drive. More Information: The Fat media byte is missing. The Fat media byte is a code located at the beginning of the file allocation table (FAT). It indicates that thedrive is properly formatted for use with MS-DOS or Windows . ScanDisk can easily replace the missing FAT media byte. However if this drive is currently formatted for use with another file system , such as HPFS or NTFS fixing the problem will damage the drive , and you might lose data. Mam Windows XP Profesional SP2 A format chce zrobic poniewaz mam jakiegos virusa przez ktorego nie moge otworzyc niektorych programow . :C
jokens
Dodano
21.03.2008 12:17:40
Ani wiadomo czym format, ani jaki system plików, ani co to za dysk, ani z jakiego poziomu operacja ma być wykonana. Do tego dochodzi proste pytanie "po co w ogóle?" i parę innych z podstawowym: BIOS wykrywa dysk prawidłowo ? Jka już ktoś, gdzieś, kiedyś te dane uzupełni to będzie tuż przed metą dla osiągnięcia sukcesu. PS. Dlaczego w tym dziale nie pytam nawet, bo odpowiedzi jestem w stanie isę domysleć.
Rebe
Dodano
21.03.2008 07:45:50
Tak a Fdisk ? Usunac partycje i zrobic nowa ? Ja tak robilem jak mialem problemy z formatem [;
Ukey
Dodano
20.03.2008 22:59:13
jokens
Dodano:
20.03.2008 22:52:30
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1