Fomatowanie dysku systemowego
No więc powiem wprost ... obecne osoby potrafiące wykonać w/w "zadanie" są nieosiągalne tak więc jestem zdaa sama na siebie ... tak więc czy jakaś dora osóbka (hah tu chyba same takie są :P ) mogła by mi wytłumaczyć krok po kroku jak przeprowadzić ten zabieg ?? tak jak dla laika ... z góry dziękuje ...
ah jakby sie ktoś czepiał, ze nie korzystam z opcji szukaj ... tak więc korzystam ... tylko, wyszukuje tyle postów nie wszystkie na temat, iź nie sposób ich wszystkich przejrzeć ... :evil: :evil:
ah jakby sie ktoś czepiał, ze nie korzystam z opcji szukaj ... tak więc korzystam ... tylko, wyszukuje tyle postów nie wszystkie na temat, iź nie sposób ich wszystkich przejrzeć ... :evil: :evil:
Odpowiedzi: 6
trzepaq:
hokus, pokus i wyskoczy na ten przyklad dysk SATA...
nie ma to jak gdybac co poeta mial na mysli... :wink:
ale avatar profesjonalny :!: :wink:
czyj avart mój ?
wojtt:
Tylko wydaje mi się ze pominałeś chyba najwaźniejszą kwestie. Jak pisze ze jest zupełny laik tto przypuszczam ze nawet nie wie jak do Biosa wejśc a o zmienianiu kolejności bootowania juz nie wspomne.
Poszukaj moze lepiej na forum, była chyba instrukcaj krok po kroku jak sformatowac i zainstalowac krok po kroku windowsa.
ty czytałeś ? napisała ze szukała !
hokus, pokus i wyskoczy na ten przyklad dysk SATA...
WaGonik:
dafnis:
No więc powiem wprost ... obecne osoby potrafiące wykonać w/w "zadanie" są nieosiągalne tak więc jestem zdaa sama na siebie ... tak więc czy jakaś dora osóbka (hah tu chyba same takie są :P ) mogła by mi wytłumaczyć krok po kroku jak przeprowadzić ten zabieg ?? tak jak dla laika ... z góry dziękuje ...
jaki system ? :roll:98'/98SE/Me
–zmieniasz w "BIOS" aby pierwsze bootowanie było z napędu..
–wkładasz krąźek i odpala sie menu z WIN 98 :mrgreen:
–naciskasz jeźeli mnie pamięć nie myli "2" to jest obsługa z napędem.
–dostajesz wiersz poleceń z A:\ 'chyba coś takiego" (łeb nie śmietnik'):mrgreen:
–wklepujesz x: (gdzie x to litera napedu w którym jest krąźek z systemem operacyjnym)
–masz juz w wierszu poleceń takie coś (x:\)
–mając (x:\) wklepujesz cd win98 (w przypadku wersji 98 a w przypadku windows Me wklepujesz cd win9x)
–teraz juź jest ścieźka (x:\win98\)
–następnie mając scieźkę wyźej napisaną wklepujes format c: naciskasz enter i sie formatuje ;) wsio ?system 2000/Xp
–ustawienia BIOS jak wyźej
–płytka się botuje.. naciskasz dowolny klawisz np. spacja..
–ładują się pliki :mrgreen:
–po załadowaniu naciskasz R to jest opcja NAPRAW..
–naciskasz ENTER wybierając język polski programisty..
– wybierasz 1 stacja nr 1 (jest zresztą opisane wystarczy poczytać) i klepiesz ENTER
–prosi o hasło ADMINISTRATORA, jeźeli przy instalacji nic nie ustawiałaś to naciskasz ENTER
–dostajesz na monitorek komunikat c:\windows
–wpisujesz format c: i naciskasz ENTER i sie formatuje... wsio ? wsio
chyba wystarczy dosyć jasno opisane....
p.s jak coś pominąłem to trudno.. "głowa nie śmietnik.. wszystkiego nie musze z pamięci pisać. ;)"
Tylko wydaje mi się ze pominałeś chyba najwaźniejszą kwestie. Jak pisze ze jest zupełny laik tto przypuszczam ze nawet nie wie jak do Biosa wejśc a o zmienianiu kolejności bootowania juz nie wspomne.
Poszukaj moze lepiej na forum, była chyba instrukcaj krok po kroku jak sformatowac i zainstalowac krok po kroku windowsa.
dafnis:
jaki system ? :roll:
USTAWIENIA BIOS
Award :
wchodzimy klaiwszem DEL po czym w advanced.. ustawiamy First boot na CDROOM
Ami:
wchodzimy tak samo DEL po czym na zakłądke BOOT i ustawiamy klawiszami +/– lub PageUp/PageDown kolejność bootowania.
Jeźeli dysk SATA to przy krąźku z XP/2000/2003 wciskasz klawisz F6 i wrzucasz dyskietkę ze sterami do dysku SATA
wszystko ;)
98'/98SE/Me
–zmieniasz w "BIOS" aby pierwsze bootowanie było z napędu..
–wkładasz krąźek i odpala sie menu z WIN 98 :mrgreen:
–naciskasz jeźeli mnie pamięć nie myli "2" to jest obsługa z napędem.
–dostajesz wiersz poleceń z A:\ 'chyba coś takiego" (łeb nie śmietnik'):mrgreen:
–wklepujesz x: (gdzie x to litera napedu w którym jest krąźek z systemem operacyjnym)
–masz juz w wierszu poleceń takie coś (x:\)
–mając (x:\) wklepujesz cd win98 (w przypadku wersji 98 a w przypadku windows Me wklepujesz cd win9x)
–teraz juź jest ścieźka (x:\win98\)
–następnie mając scieźkę wyźej napisaną wklepujes format c: naciskasz enter i sie formatuje ;) wsio ?
system 2000/Xp
–ustawienia BIOS jak wyźej
–płytka się botuje.. naciskasz dowolny klawisz np. spacja..
–ładują się pliki :mrgreen:
–po załadowaniu naciskasz R to jest opcja NAPRAW..
–naciskasz ENTER wybierając język polski programisty..
– wybierasz 1 stacja nr 1 (jest zresztą opisane wystarczy poczytać) i klepiesz ENTER
–prosi o hasło ADMINISTRATORA, jeźeli przy instalacji nic nie ustawiałaś to naciskasz ENTER
–dostajesz na monitorek komunikat c:\windows
–wpisujesz format c: i naciskasz ENTER i sie formatuje... wsio ? wsio
chyba wystarczy dosyć jasno opisane....
p.s jak coś pominąłem to trudno.. "głowa nie śmietnik.. wszystkiego nie musze z pamięci pisać. ;)"
padl zupelnie?
Strona 1 / 1