foldery prywatne

;( czytalem tu tyle postow ale nigdy nie ma dobrej odpowiedzi.... ktos mi pomoze? mam 3 uzytkownikow komputera kazdy ma prawa administratora... i ja mam swoj folder ktory chce zeby byl dostepny tylko dla mnie a nie dla np. moich braci ktorzy maja konto na tym kompie...? ktos mi pomoze??? :( dodam ze mam wsystkie partycje na systemie plikow NTFS pozdro... i prosze o pomoc ;(

Odpowiedzi: 5

W takim razie poszukaj na forum postow mowiacych o przejmowania praw do folderow przez administratora.
EL NINO
Dodano
28.03.2004 23:08:38
Napisałem "być moźe"... Zresztą przed chwilą utworzyłem konto dla drugiego admina, spróbowałem otworzyć tak zabezpieczony folder i "Odmowa dostępu", więc chyba działa.
danielzywczak
Dodano
28.03.2004 18:57:19
danielzywczak:
Być moźe wystarczy (...) uczynić ten folder folderem prywatnym.
Natomiast inny administrator z pewnoscia nie bedzie mogl przejac praw do tego foldera bo ma uprawnienia administratora ?
EL NINO
Dodano
28.03.2004 18:22:57
Być moźe wystarczy kliknąć prawym przyciskiem myszy na dany folder, następnie z menu kontekstowego wybrać właściwości, przejść do zakładki udostępnianie i uczynić ten folder folderem prywatnym. Mam nadzieję, źe to Ci pomoźe.
danielzywczak
Dodano
28.03.2004 14:45:36
Jezeli wszyscy maja uprawnienia administratora, to nawet NTFS nie pomoze. Pozostaje Ci instalacja jakiegos softu do haslowania folderow a o tym juz bylo sporo na forum.
Ze swej strony polecam (od jakiegos czasu zreszta) PGP i jego wirtualny dysk – rowniez znajdziesz na forum malutki opisik.
EL NINO
Dodano
27.03.2004 21:34:56
Anonymous
Dodano:
27.03.2004 18:47:05
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1