Folder z oporami:)
A mianowicie mam taki problem.Mam folder "Instalki" i tylko on strasznie długo sie otwiera.Tzn klikam na niego 2 razy no i jest tak chodzby cisza:) nic sie niedzieje i gdzies po około 10 sekundach wchodzi do niego.hehe w tym folderze mam kaźde instalki w podfolderach.Czym to moze być spowodowane??Moje jakies własciwości folderu pozmieniac??
Odpowiedzi: 5
avast ale według mnie to niejest jego wina coś mi sie wydaje źe to przez jakiś folder w środku zrobie jakiś osobny i bede po kolei przezucał moźe dojde do tego czego to jest wina
TEmat zamknięty poradziłem sobie(miałem w jednym z podfolderów program regcliner i to on tak spowalniał niewiem dlaczego ale tak było)
TEmat zamknięty poradziłem sobie(miałem w jednym z podfolderów program regcliner i to on tak spowalniał niewiem dlaczego ale tak było)
hmmm....
A chodzi ci w tle jakiś antyvir??
A chodzi ci w tle jakiś antyvir??
zrobiłem tak jak napisałes niestety niepomogło:( (mama ntfs) aha nawet gdy klikam prawym myszy na ten folder to musze czekac ale to niejest tak źe dysk myśli tylko jest tak chodzby chwila przerwy pracy komputera:) w tym folderze jest 27 folderów wiec chyba niejest to duźo??
Jeśli masz NTFS na dysku:
Start ––> Uruchom ––> Regedit ––> OK
Klucz HKLMSystemCurrentControlSetControlFileSystem
tworzysz wartość ciągu o nazwie NtfsDisableLastAccesUpdate i dajesz jej dane 00000001.
Gdy otwierasz jakiś folder za pomocą explorera, zanim zostanie wyświetlona jego zawartość, aktualizowane są dane dotyczące ostatniego dostępu do plików znajdujących się w nim. W przypadku folderów z duźą ilością plików moźe to troche potrwać. Ta wartość powoduje przyśpieszenie otwierania folderów, poprzez zablokowanie tej aktualizacji. (Działa tylko na partycjach z systemem plików NTFS).
Start ––> Uruchom ––> Regedit ––> OK
Klucz HKLMSystemCurrentControlSetControlFileSystem
tworzysz wartość ciągu o nazwie NtfsDisableLastAccesUpdate i dajesz jej dane 00000001.
Gdy otwierasz jakiś folder za pomocą explorera, zanim zostanie wyświetlona jego zawartość, aktualizowane są dane dotyczące ostatniego dostępu do plików znajdujących się w nim. W przypadku folderów z duźą ilością plików moźe to troche potrwać. Ta wartość powoduje przyśpieszenie otwierania folderów, poprzez zablokowanie tej aktualizacji. (Działa tylko na partycjach z systemem plików NTFS).
Jesli masz duzo katalogow w srodku to zazwyczaj opoznia
Jaki masz ustawiony widok ??
Zmien na ikony i sprawdz
Jaki masz ustawiony widok ??
Zmien na ikony i sprawdz
Strona 1 / 1