folder z aktualizacjami

Witam
Przeszukalem forum i nie moge znalezc informacji nt folderu, w ktorym przechowywane sa aktualizacje.
Mam win xp prof. Mam ustawione powiadamianie po sciagnieciu aktualizacji. W ktorym katalogu sa przechowywane aktualizacje po sciagnieciu a przed ich zainstalowaniem. Chcialbym po sciagnieciu skopiowac sobie aktualizacje, aby po reinstalacji systemu nie sciagac z netu kilkuset MB. Czytalem gdzies, ze aktualizacje po sciagnieciui sa w folderze WUTemp na partycji systemowej. Ja natomiast nie mam takiego folderu. Moglby ktos powiedziec, gdzie sa przechowywane sciagniete aktualizacje?
Mam Win XP prof z SP2.
Dzieki. Pozdrawiam

Odpowiedzi: 6

Dzięki Andrzej, wreszcie znalazłem odpowiedź na moje pytanie.
Windows Xp SP2 przechowuje aktualizacje w folderze %SystemRoot%\SoftwareDistribution\Download.
Z tego co widzę to chyba wszystkie aktualizacje które system ściągnął są w tym folderze :D
Boguś
Dodano
17.05.2005 16:36:29
Windows Xp SP2 przechowuje aktualizacje w folderze %SystemRoot%\SoftwareDistribution\Download. Są tam one do momentu zainstalowania, chociaź niektóre chyba dłuźęj.
Przechowywane są w katalogach o dziwnych, długich nazwach. Są to takie same foldery jak te które powstają w wyniku rozpakowania poprawki zciągniętej z Windows Update.
Do zainstalowania aktualizacji słuźy plik update.exe znajdujący się w podkatalogu update katalogu z poprawką.
Andrzej D
Dodano
15.04.2005 16:45:48
Windows Xp SP2 przechowuje aktualizacje w folderze %SystemRoot%\SoftwareDistribution\Download. Są tam one do momentu zainstalowania, chociaź niektóre chyba dłuźęj.
Przechowywane są w katalogach o dziwnych, długich nazwach. Są to takie same foldery jak te które powstają w wyniku rozpakowania poprawki zciągniętej z Windows Update.
Do zainstalowania aktualizacji słuźy plik update.exe znajdujący się w podkatalogu update katalogu z poprawką.
Andrzej D
Dodano
15.04.2005 16:45:48
Skoro jestes pewien ze juz sa na dysku, szukaj ich w folderach Temp.
EL NINO
Dodano
17.03.2005 18:28:55
Witam
Zgadza sie mam na dysku folder WUTemp. Problem jest taki, iź jest to folder pusty. A na pasku zadań jest ikona tarczy z informacją "Aktualizacje są przygotowane dla tego komputera. Kliknij tutaj aby zainstalować aktualizacje

Nic nie rozumiem, gdzieś muszą przecieź być aktualizacje. :lol:
Mackow
Dodano
17.03.2005 15:02:03
Jest to folder wutemp :wink: .
Z tym ze jest usuwany z zawartoscia po zainstalowaniu.
EL NINO
Dodano
16.03.2005 19:20:07
Mackow
Dodano:
16.03.2005 19:16:49
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1