folder i jego ikona
Mianowicie chciałem zmienic sobie wygląd folderów na te z visty ale gdy to zrobiłem to zamiast folder otwierac się poprostu zaczyna w nim coś szukać dałem nową opcje "otwórz" i wybrałem drvstn32 potem otwórz2 i otwórz3 nie dośc ze nie mogłem ich spowrotem usunąć to jak zrobiłem "open" i wybrałem explorer i eureka otwiera sie ale w nowym oknie.moja prosba to taka zeby ktos sprawdzil jakim programem oprócz explorera mam otworzyć folder nie w nowym oknie, i jak usunąć te opcje "otworz,otworz2,otworz3".ponieasz sie nie da.Zgóry dzieki za pomoc :D mam screena ale nie da sie go dac na strone
Odpowiedzi: 2
dzieki bobi jestes wielki :D :D :D :D
Wywalasz z rejestru klucze w zaleźności od tego który typ edytowałeś, folder czy folder plików,
Folder plików:
HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell i HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Directory\shell
Folder:
HKEY_CLASSES_ROOT\Folder
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Folder
Następnie ściagasz odpowiedniego fixa z przyklejonego FAQ – Wyszukaj zamiast otwórz i dodajesz do rejestru.
Folder plików:
HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell i HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Directory\shell
Folder:
HKEY_CLASSES_ROOT\Folder
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Folder
Następnie ściagasz odpowiedniego fixa z przyklejonego FAQ – Wyszukaj zamiast otwórz i dodajesz do rejestru.
Strona 1 / 1