firewall wyłączony a transfer dalej ani drgnie!

Witam
Mam problem z win xp prof. bo po wyłaczeniu firewalla transfer plików p2p (korzystam z bitTorrent) dalej jest mizerny(średnio 5 kb) a wcześniej miałem wieszający się Win Me i średni transfer 60 kb. Sprawdziłem czy mam otwarte porty które wykorzystuje bittorent i są w dalszym ciągu zamknięte i dlatego zastanawiam się jak otworzyć w/w porty. Dodam jeszcze źe moja sieć przechodzi jeszcze przez router ale tam udało mi się otworzyć potrzebne porty

Odpowiedzi: 2

dziękuje za radę ale szanowny kolega trochę sie pomylił bo otóź:
zdołałem się sam uporać z tym problemem a dokładniej mówiąć to mój router z firewall (dodam źe sam jestem dla siebie adminem–sieć domowa ) miał wpisane błędne ip mojego kompa i w dalszym ciągu blokował porty na których działa bittorrent dla mojego ip.
A dlaczego ip było błędne?
bo tak jak wspomniałem wcześniej zmieniłem system z Win Me na Win XP i nie wiem dlaczego ale teraz ma inne ip niź w ME i wystarczyło tylko poprawić ip w routerze by transfer był szybszy.
Anonymous
Dodano
07.02.2004 03:56:19
W twoim przypadku nie jest to wina ani firewalla ani portow. Programy p2p rzadza sie swoimi prawami. mozesz sciagac od kogos z slabym tranferem, lub ogranicza Ci transfer admin, bedz ogolny ruch w sieci.
audio medyk
Dodano
01.02.2004 08:49:56
Anonymous
Dodano:
01.02.2004 00:57:59
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1