FILTRY MPEG W SYSTEMIE XP
Cześć. Mam pytanie do mądrzejszych . Jak ustawić ręcznie w XP filtry mpeg , tak źeby system korzystał z tych wybranych przeze mnie, a nie automatycznie ze swoich?
Odpowiedzi: 10
Przy okazji odpowiadania na inny temat na innym forum przyszło mi na myśl źe jeśli za odtwarzacz wybierzesz MPC to w opcjach MPC prócz wyboru mpeg decodera i ustawiania YUV media types (VY12,I420,IYUV) jest mozliwośc dodawania w opcjach–filtry–overrides filtrów wszelakiej maści – spróbuj tego
takźe mam PROGDVB i właśnie tam ustawiłem filtr cyberlink i jest pięknie , ale chciałbym ustawić ten filtr w windows media player 10 i niestety nadal nie wiem jak to zrobić...
Zaleźy jakiego progsa uźywasz. U mnie w ProgDVB (v.4.56.2) ustawienia są tu: Ustawienia > Audio i video i tu w zakładce DirectShow ustawisz to o co pytasz. Ale jak rozumiem chodzi Ci juz o inny program odtwarzający, tak, źe pewnikiem analogicznie.
I jeszcze jedno: w ustawieniach ffdshow jest sporo moźliwości zmiany ustawień. Moźe tutaj coś uda Ci się zmienić.
I jeszcze jedno: w ustawieniach ffdshow jest sporo moźliwości zmiany ustawień. Moźe tutaj coś uda Ci się zmienić.
Napiszę szczerz , źe nie wiem jak pomóc, ale moźe zmiana programu byłaby jakimś wyjściem , poczytaj ten temat, moźe bezposrednio nie odnosi się do twojego problemu , ale mozliwe źe na cos Cię naprowadzi
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57464&highlight=dvb
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57464&highlight=dvb
mam kartę DVB (tuner satelitarny) oglądam i nagrywam programy sat. w programie ustawiłem filtry cyberlinka , które bardzo dobrze odtwarzają .Natomiast po nagraniy programu system odtwarza je filtrem ligos , które moim zdaniem są gorsze , dlatego chciałbym ustawić na cyberlink , tylko nie wiem jak to zrobić.
mam kartę DVB (tuner satelitarny) oglądam i nagrywam programy sat. w programie ustawiłem filtry cyberlinka , które bardzo dobrze odtwarzają .Natomiast po nagraniy programu system odtwarza je filtrem ligos , które moim zdaniem są gorsze , dlatego chciałbym ustawić na cyberlink , tylko nie wiem jak to zrobić.
W samym programie którego uźywasz np. do edycji filmów musi być taka opcja wyboru jakiego filtra czy kodeka mpeg zechcesz uzyć.
Napisz dokładnie co robisz z tymi filtrami czy kodekami Mpeg a zrozumienie dla Twojego problemu napewno wzrośnie.
Napisz dokładnie co robisz z tymi filtrami czy kodekami Mpeg a zrozumienie dla Twojego problemu napewno wzrośnie.
chyba nie do końca mnie zrozumiałeś. Nie mam problemów z otwieraniem jakiegokolwiek filmu , chciałbym jedynie zmienić filtry , dokładnie oglądać pliki nagrane mpeg nie wybranymi filtrami automatycznie przez system , a filtrami ,które wskaźe mu sam... Czekam na radę i pomoc . Dzięki
Recznie ? Zainstalowac te odpowiednie kodeki/filtry.
System sie nie myli. Jesli nie ma odpowiedniego kodeka, nie otworzy filmu.
System sie nie myli. Jesli nie ma odpowiedniego kodeka, nie otworzy filmu.
Strona 1 / 1