Filmy z komputera na kasete VHS....jak to zrobić???
Sciagnałem dla syna–ma 3 latka– "Hobbita" i "Gdzie jest Neo" ale przy komputerze ja musze pracowac a on nie bardzo chce ogladac na monitorze te filmy.Szukam wiec rozwiązania i chciałbym przegrac filmy z twardego dysku na zwykłe kasety VHS.Czy jest to w ogóle mozliwe??? A jezeli tak , to jak to zrobic???Bardzo prosze o jakąs porade i w jezyku który bedzie zrozumiały dla laika.
Odpowiedzi: 7
Niekoniecznie EXT, w niektórych modelach nazywało się to np. AV.
Co to znaczy opcja EXT nie moge jej znalezc gdy cos niby ngram pisze blad nagfrania
Karty graf mają przewaźnie wyjście SVHS , czasami jeszcze dodatkowo na chinchu VHS.
W video jesli ma gniazda chinch odszukaj takie z napisem Video IN– wejscie
Poza tym musisz podłączyć dźwięk do nagrania . Z karty dźiękowej musisz przesłać sygnał do gniazda Audio IN – w Video.
Jeśli masz Eurozłącze w Video to musisz mieć kabel z jednej strony – do karty graf. chinch lub composite, z drugiej wtyk Euro który podłączasz do Video.
Następnie włączasz w opcjach karty klonowani obrazu lub uźywasz TV TOOL ,odpalasz film i włączasz w Video nagrywanie z obcego źródła – przewaźnie musisz uaktywnić opcję EXT – lub podobnie się nazywającą, czyli dokładnie to gniazdo do którego dołączyłeś kabel z karty graficznej.
W video jesli ma gniazda chinch odszukaj takie z napisem Video IN– wejscie
Poza tym musisz podłączyć dźwięk do nagrania . Z karty dźiękowej musisz przesłać sygnał do gniazda Audio IN – w Video.
Jeśli masz Eurozłącze w Video to musisz mieć kabel z jednej strony – do karty graf. chinch lub composite, z drugiej wtyk Euro który podłączasz do Video.
Następnie włączasz w opcjach karty klonowani obrazu lub uźywasz TV TOOL ,odpalasz film i włączasz w Video nagrywanie z obcego źródła – przewaźnie musisz uaktywnić opcję EXT – lub podobnie się nazywającą, czyli dokładnie to gniazdo do którego dołączyłeś kabel z karty graficznej.
A konkretnie to do jakiego wejścia naleźy podłączyć video ?
Aby nagrac obraz z komputera na VHS, musisz podlaczyc komputer bezposrednio do video. Jezeli chcesz miec podglad tego co nagrywasz to video musi byc podlaczone do TV.
Pozdrawiam :)
Pozdrawiam :)
Dziekuje....ale próbowałem tak zrobic i niestety nie udało mi się. Mam karte grafiki Riva TNT 64 Pro a TV Panasonic ze złaczami Euro, czincz i S–Video i podłaczałem w kazdy mozliwy sposób ale niestety nie udało sie nagrac.Moze powinienem w jakis okreslony sposób ustawic parametry karty albo TV ale niestety nie wiem co zrobic i jak. Jestem przecietnym uzytkownikiem komputera i wykorzystuje go do pracy a w rózne zawiłosci programowe czy sprzetowe raczej nie wnikam. A czy nie nalezałoby podłaczyc komputera bezposrednio do magnetowidu?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
jak najbardziej moźliwe. wystarczy zwykła karta grafiki z wyjściem TV
podłączasz TV do kompa, no a dalej to chyba wiadomo ;)
podłączasz TV do kompa, no a dalej to chyba wiadomo ;)
Strona 1 / 1