FILMIKI I MUZYKA NA NECIE NIE DZIALAJA :(((

Zaczne od tego ze mam wszystko zaktualizowane i mam wszystkie kodeki, jezeli sciagne jakis filmik z neta na dysk to nie ma problemu z otworzeniem jego, problem zaczyna sie gdy chce otworzyc go nie sciagajac, na dolnym pasu wyskakuje "sciagam" i po chwili zamiast filmiku mam pusta strone z kwadracikiem z X w srodku w lewym gornym rogu jak na nie wgranym foto, to samo sie dzije jak np wejde na www. radiostacja.pl i chce posluchac muzy, wyskakuje okienko ale tam na dole gdzie jest buforowanie jest tylko bialy prostokat i kwadracik z X :(((. Musze powiedziec ze mialem problem z wirusem i pokasowalem troszke w SYSTEM32 :(((, wirysa juz nie ma ale stalo sie takie cos i nie wiem co mam zrobicm jaki plik za to odpowiada :((( tylko filmiki z netna nie owieraja sie, prosze o pomoc

Odpowiedzi: 3

To nie jest problem kodeków, javy i td. Myślę, źe to któraś z ostatnich aktualizacji coś schrzaniła. Jakiś czas temu zauwaźyłem właśnie, źe przestały chodzić filmiki, teledyski i tp. Nieco później rrobiłem reinstalkę systemu i wszystko było ok. Po jakimś czasie znowu zauwaźyłem, źe nie da się ich odtwarzać z netu. W związku z tym, wyciągam wniosek jak wyźej. Tylko która to poprawka ?
tomuś
Dodano
16.04.2006 01:49:14
Jeśli to to, o czym myślę, to brak Javy...
albo kodeków WMPlayera...
albo jeszcze coś...
Kurczę, kiedyś tu mi chłopaki pomogli na takie dolegliwości...
Acha – i sprawdź czy działają Ci 'KONTA UŻYTKOWNIKÓW' – jeśli nie – to ok – tą sztuczką naprawimy :D (a nie zaszkodzimy??!!... hmm...)
Poszukam w moich tematach – moźe znajdę...

––––

EDIT:
Start –> Uruchom... i wklepujesz następujące polecenia:
regsvr32 msdxm.ocx
regsvr32 wmp.dll
regsvr32 wmpdxm.dll

KAŻDE POTWIERDZASZ ENTEREM!
4180
Dodano
14.04.2006 19:13:31
mysle źe zainstalowanie tego powinno pomoc:
http://www.macromedia.com/software/flash/about/