File is corputed - co robić?
Witam. Mam problem z komputerem. Mianiowicie 80% plików exe i aplikacji nie chce się uruchomic, wystawiając informacje iż plik jest uszkodzony. Podczas instalacji przeróżnych programów oryginalnych jak i pobranych z internetu instalacja dochodzi do różnej liczby procent i wyskakuje informacja ze plik jest corrupted i instalacja zamyka sie. Nawet jak zapisuje pliki czy cos w tym stylu czesto pojawia sie komunikat ze nie mozna wczytac pliku poniewaz jest uszkodzony. Oddalem komputer juz do informatyka, lecz problemy dalej są te same a wyglada na to ze tylko przeinstalowal windowsa i wlozyl nowa kostke ramu, bo stwierdzil ze stara byla uszkodzona. A najgorsze jest to ze to chyba uszkadza mi tez pliki systemowe, bo niedawno przy probie uruchomienia komputera wyskoczyl komunikat ze nie mozna odnalezc jakiegos pliku lub jest uszkodzony (powod oddania komputeru do naprawy). Nie wiem juz co robic, wydalem 250 zl a problem dalej. Mozliwe ze jedna kosc pamieci jest uszkodzona ale gdy wyciagam ja dalej pojawiaja sie bledy. Nie chce zeby znowu zniszczylo mi system. Bardzo prosze o pomoc.
Odpowiedzi: 1
A testowałeś sam ten RAM - kości razem i osobno czy tylko gdybasz i na iwarę przymujesz, że "informatyk" wiedziął co robi?
Od tego zacznij i dopiero jeżlei błędów nie będzie zacząć trzeba szukać dalej/głebiej.
Strona 1 / 1
Tak jak mówiłem jedna z kości była uszkodzona. Odłączyłem ją lecz to nie pomaga.
<div>Zadałem konkrestne pytanie i takiej samej odpowiedzi oczekuję, a nie powtórzenia teog co już napisałeś. szczególnie, że o uszkodzeniu wiesz tylko z drugiej ręki.</div>