FAT 32 - NTSF
Witam..mam kłopot po wpisaniu odpowiedniej komendy nie mogę zrobić zmieny dysku z FAT 32 na NTSF...podaje,że jest niedostępna....wielkość tego dysku to 77,7 GB ...Wiem,ze już to na forum były takie pytania i pewnie też odpowiedzi..ale nie mogę znaleść....Czekam na odpowiedź...aha...format lub położenie na nowo systemu nie wchodzi w grę...czy jest jakiś inny sposób?
Z góry dziękuję.......Anetka
Odpowiedzi: 5
Teraz ja wyjasnię skąd u mnie to pójście na skróty - skoro Autorak "nie moze znaleźć" to wsio ryba gdzie isęgnie najpierw, skoro słowo-klucz do reki dostanie.
Inna rzecz, że jeżeli te Twoje obawy są słuszne to bym się bał tak głęboko w systemie grzebać bez wcześniejszego upewnienia się ( na parę sposobów ) co do jego stanu jako cąłości, bo potem isę okaże, że zmiana systemu plików co prawda moze i zadziłąła, ale w zamian są problemy z wejściem do tak "usprawnionego" OS-a.
Nie wiem czemu - jakos to że jest niedostępna skojarzyło mi się z tym, że może być namieszane w path tudzież brak biblioteki tej co o niej onegdaj wspominałeś przy takiej okazji (trza było polecenia podawać z pełną ścieżką). I dlatego pytanie - czy składnia polecenia poprawna ...
Co by to nie było (czemu Żółty cedzisz ?), to i tak zacząć od pomocy systemu i zwrotu convert - w niej wpisanego - można.
Jakiej [b]dokładnie[/b] komendy użylaś i gdzie to wpisałaś ??
Przy okazji - jak czegos zapomniałaś to dopisz do poprzedniego postu korzystając z opcji "edytuj" miast post pod postem pisac flood tworząc.
Chciałam jeszcze dodać,że próbowałam też zrobić to programem Parition Magic 8.0 ale wersją testową...i nic....to nie dało...Anetka
wpisałam najpierw cmd a nastepnie convert E:/fs:ntsf
Nic nie rozumiem....a bardzo mi zależy, czy ktoś mi może pomóc....???? Konkretnie krok po kroku...co należy sprawdzić...a mozę wogóle usunąć tą partycję na dysku i stworzyć ponownie nową juz z NTFS a nie z Fat 32?
Strona 1 / 1