Fast write
Mam problem z opcją FastWrite Capability. W programi WCPUID w zakładce Chipset information=>AGP information jest:
Fast write | Supported | Disabled| a w biosie jest enabled. Jak to uruchomić??
Podobna sprawa jest z Side Band Addresing. Teź jest supported i disabled. A w biosie takiej funkcji nie widziałem/.
Fast write | Supported | Disabled| a w biosie jest enabled. Jak to uruchomić??
Podobna sprawa jest z Side Band Addresing. Teź jest supported i disabled. A w biosie takiej funkcji nie widziałem/.
Odpowiedzi: 6
Wielkie thx. Pozmieniałem troche sterowniki i juź działa. Nie odczułem jednak zadnego wzrostu wydajności.
A czy Twoja karta na pewno obsługuje te funkcje?? Moźe to ten program Cię oszukuje i wzbudza "płonne nadzieje" – musisz się upewnić.
Jeźeli się okaźe, źe jednak program pokazuje prawdziwe informacje, moźe konieczna bedzie zmiana sterownika. Ja obecnie uzywam dostarczonego od producenta mojej karty (Leadtek), który jest napisany na bazie Detonatorów 44.69, ale właśnie ciągnę z internetu nowszą wersję :wink:
UPDATE.
Zwróć uwagę trzecią wartość na tej zakładce, czyli stan faktyczny.
Jeźeli się okaźe, źe jednak program pokazuje prawdziwe informacje, moźe konieczna bedzie zmiana sterownika. Ja obecnie uzywam dostarczonego od producenta mojej karty (Leadtek), który jest napisany na bazie Detonatorów 44.69, ale właśnie ciągnę z internetu nowszą wersję :wink:
UPDATE.
Zwróć uwagę trzecią wartość na tej zakładce, czyli stan faktyczny.
Dalej tego nie ma odblokowało mi sie tylko cos o agp. Jeszcze zresetuje kompa i dam znać.
_++++_
EDIT
–++++–
Jest opcja AGP, ale moge zmieniać tam tylko prędkość agp.
_++++_
EDIT
–++++–
Jest opcja AGP, ale moge zmieniać tam tylko prędkość agp.
Zapomniałem o jednej sprawie. Musisz sobie dodać klucz do rejestru (w zaleźności od systemu odpal odpowiedni). Po tej czynności odblokuje Ci się m.in. ta zakładka.
nie mam tam czegoś takiego. W której opcji w menu po lewej to jest?? Jaką wersje driverów uźywasz??
nie mam tam czegoś takiego. W której opcji w menu po lewej to jest?? Jaką wersje driverów uźywasz??
Strona 1 / 1