f:\ nie jest prawidłową aplikacją systemu win32
Mam problem jakiś czas temu miałem wirusa i go po jednym dniu usunołem wydawało się źe jest wpoźądku i sobie chciałem włączyć jakiś program i wystąpił następujący poblem:
Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się poniewaź nie znaleziono wininet.dll ponowne zinstalowanie aplikacji moźe naprawić problem
no to usunołem i jezcze raz zainstalowałem ten program i nic to nie pomogło więc po konsultacjach z kolegą poradził mi reinstalować windows więc tak zrobiłem i wszystko wdawało się ok ale jednak nie było tak fajnie jak się mogło wydawać bo programy działały ale okazało się źe CD–ROM teraz nie działa a mianowicie nie moźna było otworzyć wogule płyt i zobaczyć co tam jest bo było coś takiego
f:\nie jest prawidłową aplikacjąsystemu win32
potem kilka razy reinstalowałem windowsa bo myślałem źe moźe czegoś nie ustawiłem przy reinstalacji
teraz nieraz moge zobaczyć co jest na płycie ale jak chce instalować to co jest na płyci to jest to co w temacie
bym był bardzo wdzięczny jak by mi ktoś pomógł
Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się poniewaź nie znaleziono wininet.dll ponowne zinstalowanie aplikacji moźe naprawić problem
no to usunołem i jezcze raz zainstalowałem ten program i nic to nie pomogło więc po konsultacjach z kolegą poradził mi reinstalować windows więc tak zrobiłem i wszystko wdawało się ok ale jednak nie było tak fajnie jak się mogło wydawać bo programy działały ale okazało się źe CD–ROM teraz nie działa a mianowicie nie moźna było otworzyć wogule płyt i zobaczyć co tam jest bo było coś takiego
f:\nie jest prawidłową aplikacjąsystemu win32
potem kilka razy reinstalowałem windowsa bo myślałem źe moźe czegoś nie ustawiłem przy reinstalacji
teraz nieraz moge zobaczyć co jest na płycie ale jak chce instalować to co jest na płyci to jest to co w temacie
bym był bardzo wdzięczny jak by mi ktoś pomógł
Odpowiedzi: 10
Moze mieles "tylko" zle wpiety kabel do napedu ?
P.S. Jak slysze te "porady" o formatowaniu dyskow, skreca mnie jak korkociag. Nakopales juz "doradcy" do dupy ?
P.S. Jak slysze te "porady" o formatowaniu dyskow, skreca mnie jak korkociag. Nakopales juz "doradcy" do dupy ?
no to sytułacja wygląda teraz tak :
ktoś powiedział mi źe miał podobny problem i pomogło format całego dysku więc juź całkowicie przygnębiony źe nie moge naprawić kompa sformatowałem ale jednak to nie pomogło. No to przeniosłem CD–ROM ten z kłopotami do drugiego kompa (z windowsem millenium)i tam działał normalnie odczytywał i wszystko było oki. No to przeniosłem CD z tego kompa do tego popsutego i okazało się źe działa.
Sytułacja która mnie dziwi jest taka źe dlaczego CD–ROM nie działa na jednym kompie a na drugim działa. W kaźdym razi komp ma teraz sprawne zwykłe CD ale waźne jest to źe nie ma źadnych problemów i wszystko działa.
To jak by mi ktoś mógł jeszcze odpowiedzieć dlaczego na jednym kompie działa CD a na drugim nie.
No i oczywiście dziękuje wam źe próbowaliście mi pomóc i za wasze porady. POZDRAWIAM
ktoś powiedział mi źe miał podobny problem i pomogło format całego dysku więc juź całkowicie przygnębiony źe nie moge naprawić kompa sformatowałem ale jednak to nie pomogło. No to przeniosłem CD–ROM ten z kłopotami do drugiego kompa (z windowsem millenium)i tam działał normalnie odczytywał i wszystko było oki. No to przeniosłem CD z tego kompa do tego popsutego i okazało się źe działa.
Sytułacja która mnie dziwi jest taka źe dlaczego CD–ROM nie działa na jednym kompie a na drugim działa. W kaźdym razi komp ma teraz sprawne zwykłe CD ale waźne jest to źe nie ma źadnych problemów i wszystko działa.
To jak by mi ktoś mógł jeszcze odpowiedzieć dlaczego na jednym kompie działa CD a na drugim nie.
No i oczywiście dziękuje wam źe próbowaliście mi pomóc i za wasze porady. POZDRAWIAM
Co to za naped ? Jak jest podpiety ? Z czym ? Na bank sprawny ? Sprobuj usunac z menedzera urzadzen ten naped.
To nie wina formatowania polowy czy calego dysku.
To nie wina formatowania polowy czy calego dysku.
jak juź wyźej pisałem sformatowałem partycje systemową i zainstalowałem od nowa windows i to nic nie pomogło więc mślałem źe moźe instalacja windowsa jest jakaś zepsuta i reinstalowałe tak ze 3 razy i za kaźdym razem z innej płytki ale teź to nic nie pomogło więc moźe mi ktoś pomódz bo juź nie wiem co mam robić
i mam pytanie czy moźe ktoś wie czy jak bym zrobił formata całego dysku(reszty partycji) to coś by to pomogło??
ps. a tak wogule udanego sylwestra i szczęśliwego nowego roku oczywiście teź jak najmniej problemów z windowsem
i mam pytanie czy moźe ktoś wie czy jak bym zrobił formata całego dysku(reszty partycji) to coś by to pomogło??
ps. a tak wogule udanego sylwestra i szczęśliwego nowego roku oczywiście teź jak najmniej problemów z windowsem
no więc próbowałem zaamienić tą nawze i coś takiego się pokazuje
parametr nie jest prawidłowy wpisz /?, aby wyświetlić tekst pomocy
no więc juź mi ręce opadły i zrobiłem formata partycji systemowej i zainstlowałem od początku windowsa włączam i tu patrze i okazuje się źe ciągle jest to samo
więc mi się wydaje źe moźe instalacja windowsa jest jakaś zepsuta co wy o tym sądzicie?? i jak bym miał dobrą po reinstalce powinno działać chociaź nie wiem ??
parametr nie jest prawidłowy wpisz /?, aby wyświetlić tekst pomocy
no więc juź mi ręce opadły i zrobiłem formata partycji systemowej i zainstlowałem od początku windowsa włączam i tu patrze i okazuje się źe ciągle jest to samo
więc mi się wydaje źe moźe instalacja windowsa jest jakaś zepsuta co wy o tym sądzicie?? i jak bym miał dobrą po reinstalce powinno działać chociaź nie wiem ??
Sprobuj przed "expandem" na wszelki wypadek zmienic nazwe plikowi WININET.DLL – rowniez z konsoli:
ren c:\windows\system32\wininet.dll c:\windows\system32\wininet.old
BTW, w jaki sposob robiles reinstalacje systemu ? Formatowales partycje ?
ren c:\windows\system32\wininet.dll c:\windows\system32\wininet.old
BTW, w jaki sposob robiles reinstalacje systemu ? Formatowales partycje ?
no więc faktyczne robiłem błąd przy przepisywaniu ale teraz przepisałem literka po literce i duźe litery i wszystko tak samo i następujący komunikat się pokazał
Nie moźna utworzyć pliku wininet.dll
zdekompresowano 0 plików
Nie moźna utworzyć pliku wininet.dll
zdekompresowano 0 plików
Jesli rzeczywiscie wpisujesz "EXPAD" a nie "EXPAND", to sie nie dziwie.
Cale polecenie masz wpisane przez Bobiego DUZYMI LITERAMI – wpisz je dokladnie. Lacznie ze spacjami w odpowiednich miejscach.
Cale polecenie masz wpisane przez Bobiego DUZYMI LITERAMI – wpisz je dokladnie. Lacznie ze spacjami w odpowiednich miejscach.
moźesz mi ktoś powiedzieć jak mam to zrocić bo jak włączam kompa i płytka jest w napędzie to naciskam coś potem pojawia mi się instalator windowsa i naciskam r i pokazuje mi się kolsola i jest coś takiego napisacne "do której instalacji systemu windows chcesz się zalogować" i jak wpisuje 1 to potem prosi o hasło administratora i podaje i potem jest c:\windows> i jak chce tu wpisać to co mi podałeś
expad F:\i386\wininet.DL_ c:\windows \ system32\wininte.dll
to się pojawia następujący komuinikat
to polecenie nie jest rozpatrywane wpisz HELP aby zobaczyć liste obsługiwanych poleceń
i wogule nie wqiem co mam zrobić
expad F:\i386\wininet.DL_ c:\windows \ system32\wininte.dll
to się pojawia następujący komuinikat
to polecenie nie jest rozpatrywane wpisz HELP aby zobaczyć liste obsługiwanych poleceń
i wogule nie wqiem co mam zrobić
W wierszu poleceń/konsoli odzyskiwania wpisz: EXPAND X:\i386\WININET.DL_ C:\WINDOWS\SYSTEM32\WININET.DLL
X: to litera napędu gdzie znajduję się płyta z Windowsem, C: – partycja sysemowa.
X: to litera napędu gdzie znajduję się płyta z Windowsem, C: – partycja sysemowa.
Strona 1 / 1