Explorer zawala ram!

Witam i chcialbym sie zwrocic o pomoc do was.
Mianowicie problem jest taki jak napisalem w skrocie w temacie.
ale powiem dokladniej.
no wiec siedze sobie dzis spokojnie od ranca na kompie walnelem restarta no i wszystko szlo ladnie pieknie az tu nagle pojawilo sie te piekne niebieskie tlo z napisem ZAPRASZAMY i komp stoi a raczej laduje sie bardzo powoli po jakis 10min pojawil sie po czesci pasek menu (bez menu start i zegarka) no to Alt+ctrl+del no i niby wszystko cpu ok 50% ale tak patrze na pamiec i na plik explorer.exe i z sie troche bardzo zdziwilem
explorer.exe 111 548K czyli jakies 100mb nie wiem jak nie wiem dla czego.
Tak wiec piszac tego posta przegladarke odpalalem z pod uruchom–>cmd–>bla bla bla.exe
bo kazde uruchomienie explorera konczy sie zwisem.
I niestety jestem teraz w takim polozeniu ze ani loga nie mam jak zapodac... bo softa trzeba najpierw zassac.

Jezeli temat byl walkowany To Przepraszam i bylbym wdzieczny za odeslanie mnie do niego (szukalem ale nie wpadlem jakos)
I przepraszam ze sie tak rozpisalem ale chcialem postawic jasno moja sytuacje (a raczej mojego systemu).

aha moj konfig
cpu 500mhz
ram 320mb
hdd 12gb
a system normalnie laduje sie okolo minuty

Odpowiedzi: 2

hehe dobre... :D

No ale co do moich problemow niestety przywrocenie orginalnego explorer'a nie pomoglo.
Cos chyba siedzi w tym systemie i to dosc gleboko
bo nawet w procesach poza explorerem nie dostrzegam zadnych zmian...
Tak wiec... Skan calego systemu antywir i antyspy.

A tak swoja droga powiem ze to dosc dziwny przypadek robala (bo to musi byc jakis robaczek)
dla czego dziwny a no dla tego ze komp wlacza sie 10min
a jak juz sie wlaczy to dziala nawet dobrze problem sie pojawia jak odpale jakas przegladarke Opera , Mozilla. Ie nie wymieniam bo to przez niego powstal napewno problem :?

–––edit–––
Hah no i pierwsze efekty sa.
ISearchTeh.PowerScan (to chyba standard'owy shit)
&
GrokLoader (Slowo loader niekoniecznie mi sie dobrze kojazy... i przypuszczam ze to moze byc glownym powodem tych dziwnych akcji z explorerem)

–––edit2–––
No i po problemie...
Zrobilem sobie skana antywirem online (odziwo dobrze sie spisal)
http://pl.trendmicro–europe.com/consumer/housecall/housecall_launch.php
a najlepsze w nim jest to ze dziala na np: Mozilli :P
wystarczy miec jave.
no ale wracajac do mojego problemu po zeskanowaniu znalazl mi kilka spy i kilka robaczkow :wink:
a skanujac system doszedlem do wniosku ze problem byly robale probujace (skutecznie) przekroczyc bufer systemu powodujac jego zwis...
Jak sie okazalo po skanie mialem racje... Ale juz wszystko zabezbieczone pousowane i zablokowane :D

Dzieki Wielkie Za Pomoc. :D
remix1984
Dodano
02.12.2005 15:00:18
Proszę bardzo.
Tylko o tym wyłapywaniu robaków nie zapomnij – pod lód na ryby jak znalazł :wink: .
Rebe
Dodano
02.12.2005 13:55:17
remix1984
Dodano:
02.12.2005 13:20:22
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1