explorer.exe

Witam. Od jakiegoś czau borykam się z problemem tegoż procesu. Otóż zaczęło się jeszcze na starej instalacji windy. Nagle zniknął pasek zadań. Nic specjalnego nie instalowałem. Po prostu, któregoś pięknego dnia odpaliłem kompa i po paru sekundach pasek wybył. Pomyślałem sobie już kilka lat kulam na starej instalacji. Ok robię format. Mam już świeży system. Poinstalowałem to co mi potrzebne. Spokój. Trzy dni bez instalowania czego kolwiek. Włączam dziś kompa i pasek znika. No cóż explorer.exe znów się wysypał. No to biorę się za podmianę. Najpierw pod systemem spod [b]cmd[/b]. Nie przynosi to efektu. Więc próbuję to zrobić z konsoli odzyskiwania systemu. Explorer.exe podmieniony bez problemów. Ładuję system i znów to samo. Perę sekund i brak paska. Ctrl+Alt+Del i zabijam proces. Czekam chwilkę i "Nowe zadanie", wbijam explorer.exe, parę sekund widzę pasek i po ptakach. Rzecz się działa na starej konfiguracji jak i po postawieniu czystego systemu. Brak złośliwego oprogramowania. System Windows XP Pro. SP2 z wszystkimi poprawkami krytycznymi, antywirus AVG, HD Samsung SATA I 80GB. Za wszelką pomoc THX.

Odpowiedzi: 5

Propozycje mam inną - dotyczącą pkt 1 - właczaj pojedynczo elementy autostartu i testuj - może wyłapiesz co powoduje komplikacje.
Żółty
Dodano
24.05.2007 22:12:43
1. Pasek jest i nie znika. 2. Na innych kontach również pasek jest. 3. W trybie awaryjnym również pasek jest. Może wyprzedzę trochę fakty. Zapewne padnie propozycja podmiany mojego profilu. Juz tak zrobiłem na starej instalacji. Wytransferowałem sobie pliki i skasowałem moje konto. Potem utworzyłem je na nowo. Parę dni był spokój i potem znów ta sama sytuacja.
moohomor
Dodano
24.05.2007 20:51:52
Nie sądzę, na teraz, by sprzetowe przyczyny były. Spróbuj jeszcze 1. odpalić czystego Windowsa -> [url]http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/310353[/url] i zobaczyć jak sie będzie zachowywał pasek 2. sprawdź na innym koncie 3. sprawdź w trybie awaryjnym
Żółty
Dodano
24.05.2007 20:06:20
W podglądzie zdarzeń nie mam żadnych wpisów odnośnie explorera. Żadnych błędów. Skrypt natomiast działa tak samo jak zabicie procesu. Parę sekund widzę pasek i znika. Czyżby to były przyczyny sprzętowe?
moohomor
Dodano
24.05.2007 19:58:40
Podgląd zdarzeń na temat wysypującego się explorera mówi coś ?? Spróbuj użyc tego -> [url]http://www.kellys-korner-xp.com/regs_edits/xp_taskbar_desktop_fixall.vbs[/url]
Żółty
Dodano
24.05.2007 18:39:15
moohomor
Dodano:
24.05.2007 18:27:15
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1