explorer.exe
Pojawiły się 2 problemy–1. Po uruchomieniu komputera widać tapetę pulpitu bez źadnych ikonek i bez paska zadań. Po włączeniu menedźera zadań, widać, źe proces explorer. exe jest uruchomiony. Jeśli go zakończę i ponownie uruchomię ręcznie, ikony się pojawiają lecz nie uruchamiają się programy posiadające autostart. Przeinstalowałem Windows. Instalowałem po kolei róźne programy. Problem znów się pojawił, gdy zainstalowałem zaporę Sygate Personal Firewall 5.6. Czyli ona byłaby przyczyną błędu explorer.exe. Ale dlaczego wcześniej uźywałem ją bezproblemowo przez 2 m–ce? 2. Czasami zdarza się, źe po otwarciu jakiegoś konkretnego folderu następuje natychmiast błąd explorer.exe, jego zamknięcie i powrót na pulpit. Czasami pomaga wyrzucenie z takiego folderu ukrytego pliku thumbs.db, ale nie zawsze. Co jest tego przyczyną?
Odpowiedzi: 1
Jedyne co mi przychodzi na myśl to to, źe bawiłeś się atrybutami plików w documents&settings – hurtowe nadanie tamtejszym plikom atrybutów "read only" daje właśnie takie efekty (zwis winlogona)