EventSystem [id 4609] ERROR, problem

Witam wszystkich.

Chciałbym was prosić o pomoc, mianowicie chodzi o pewien błąd który dręczy mój system.
Nie moge nic robić praktycznie. Gdy np uruchamia mi sie system, loguje, wszystko ok. Po jakims czasie, zaleznym od tego po jakim cos zaczne robić, system sie zawiesza. Przeinstalowałem sterowniki i dalej to samo. Nie znam sie za bardzo na tym systemie więc opisze wam to tak jak robiłem.
Więc sprawdziłem tak:
zarządzanie komputerem/narzędzia systemowe/podgląd zdarzeń/aplikacja/

W tym folderze mam pokazane godziny itp, błędy, kazdy błąd jaki tam mam ukazany, to godzina:minuta:sekunda w której system sie zawiesza, po prostu wszystko staje w miejscu i potrzebny reset.

Bład nazwany jest jako "EVENTSYSTEM" numer tego zdarzenia to 4609, i w właściwościach jest coś takiego:

Podczas wewnętrznego przetwarzania system zdarzeń modelu COM+ wykrył zły kod powrotu. HRESULT to C0000005 z w wierszu 44 z d:\qxp_slp\com\com1x\src\events\tier1\eventsystemobj.cpp. Skontaktuj się z Pomocą techniczną firmy Microsoft i zgłoś ten błąd.

Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.

Tam z kolei nic nie ma ;–)

Zamieszczam do tego screena, mam nadzieje źe ktoś mi pomoźe.

Ps. czy to mozliwe by te zawieszki i bledy byly spowodowane uruchomieniem DEP? (w opcjach wydajnosci) Musialem to wlaczyc do paru programów i wlasciwie to chyba od tamtego czasu tak sie dzieje, tak mi sie wydaje.

[/img]
[/img]

Odpowiedzi: 4

k, niby dziala, probuje, dam znac. Dzieki.

edit: jak narazie wszystko działa, zmienilem tylko jedna rzecz, tam gdzie było "wszyscy" dodałem przegladanie folderow i jak narazie zero zawieszki :) dzieki za pomoc.
DJ_GieTe
Dodano
11.01.2006 21:04:41
Zabezpieczenia – np. Moj komputer, Narzedzia, Opcje folderow, Widok i odznacz "Proste udostepnianie". Pojawi sie opcja "zabezpieczenia".
EL NINO
Dodano
11.01.2006 20:46:05
Kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Uruchom, wpisz polecenie Explorer.exe c:\winnt\registration, a następnie kliknij przycisk OK.
2. W Eksploratorze Windows kliknij folder prawym przyciskiem myszy, kliknij polecenie Właściwości, a następnie kliknij kartę Zabezpieczenia.

Tylko ze nie mam tam "zabezpieczenia":/ i koło sie zamyka

ps. btw to dzieki, a drugie to czy sie cos stanie jak wylacze to usluge COM+ EventSystem ? Bo wtedy chyba sie nie bedzie zwieszac? to tak na czarna godzine jak mi sie nie uda tamtego zrobic co tam napisane jest to bym wyłączył..
DJ_GieTe
Dodano
11.01.2006 20:34:41
Ten sam blad – mniej wiecej polowa strony, akapit Więcej informacji –> http://support.microsoft.com/kb/909444
EL NINO
Dodano
11.01.2006 20:18:00
DJ_GieTe
Dodano:
11.01.2006 20:09:06
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1