ESPERANZA
hej all chciałbym was przestrzec przed zakupem płyt o nazwie Esperanza kupiłem dzis takie w centrum handlowym M1 orginalnie zapakowane 10 sztuk wszystko byłoby z nimi ok ale zalezało mnie aby miały one pojemność 800 mega 90 min tak jak było na pudełku ale po rozpakowaniu okazało sie ze płyty maja 702 mega a nadruk na płycie jest fikcja
Odpowiedzi: 20
Ja nie miałem źadnych kłopotów z esperanzami, a wypaliłem ich juz nie mało, lecz jak mam wybierac to zawsze Verbatimy...
hehe nie trzeba kupowac najdroszych plyt tylko te ktore nam spasuja :) bo po co przeplacac :D:D
pozdro
pozdro
ok, więc wszyscy kupujmy NAjdroźsze płytki na rynku :D Moźe nie bedzie problemu z nimi, tylko nawet nie wiem jakie to są
ok spoko nie bylo moim zamiarem wprowadzanie niezgody : :twisted: wiec skoncmy ten temat :D
kazdy z nas ma troche racji i tyle i niekt na nikogo nie najezdza wsystko jest ok :)
pozdrawiam
kazdy z nas ma troche racji i tyle i niekt na nikogo nie najezdza wsystko jest ok :)
pozdrawiam
smoczek:aha i jedna poprawka .. absolutnie nie jestem nerwowy bo to nie lezy w mojej naturtze :D ale fakt to ze nie pasuje ci plyta to rozumiem wyrazasz swoja opine na ten tema ale bez przesadzy nie zniechecaj wszystkich do tych plyt tlyko dlatego ze tobie sie cos nie udalo :)
ehh potem ludize sie naczytaja i beda biegac i gadac nie kupujcie tych plyt .. bo ktostam na nie najezdzal :D
ze wiesz pamietaj ze jak cos piszesz to wez pod uwage ze nie musisz miec do konca racji a my tylko z kolega cie troszke poprawilismy i tyle :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
no mam nadzieje ze wszysko wyjasnilem bo sam sie juz powoli gubilem :lol:
pozdrawiam :wink:
Ale kolega Activity_ miał problem z nimi takze. A po za tym nie krzycze "LUDZIEEE NIE KUPUJCIE TYCH CD BO.." tylko pisze jakie miałam z nimi przygody!
aha i jedna poprawka .. absolutnie nie jestem nerwowy bo to nie lezy w mojej naturtze :D ale fakt to ze nie pasuje ci plyta to rozumiem wyrazasz swoja opine na ten tema ale bez przesadzy nie zniechecaj wszystkich do tych plyt tlyko dlatego ze tobie sie cos nie udalo :)
ehh potem ludize sie naczytaja i beda biegac i gadac nie kupujcie tych plyt .. bo ktostam na nie najezdzal :D
ze wiesz pamietaj ze jak cos piszesz to wez pod uwage ze nie musisz miec do konca racji a my tylko z kolega cie troszke poprawilismy i tyle :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
tak, tylko z gory piszesz ze te plyty sa do kitu, a jest to tylko twoje zdanie, ,bo jak mozesz przeczytac nirktorzxy niemaja z tymi plytkami problemow, jednym pasuja drugim nie, co nie oznacza ze sa lipne 8)technogirl:A coś ty taki nerwowy??smoczek:no i widzicie jeste tez wiele pozytywnych opini na temat esperanzy , nie pasuje to nie kupujcie bo jak widac tylko wy macie klopoty :twisted:
Przez te moje problemy ja ich nie kupuje tylko wyraźam swoją opinie o nich, a to chyba tu wolno
A coś ty taki nerwowy??smoczek:no i widzicie jeste tez wiele pozytywnych opini na temat esperanzy , nie pasuje to nie kupujcie bo jak widac tylko wy macie klopoty :twisted:
Przez te moje problemy ja ich nie kupuje tylko wyraźam swoją opinie o nich, a to chyba tu wolno
no i widzicie jeste tez wiele pozytywnych opini na temat esperanzy , nie pasuje to nie kupujcie bo jak widac tylko wy macie klopoty :twisted:
Mój starutki Lite–On pali wszystko jak leci :D
A jak komuś esperanze nie pasują to po prostu niech kupuje takie, jakie uwaźa za lepsze. Ja uźywam wszystkiego, co mi wpadnie w ręce i na razie nie mam problemów ;)
A jak komuś esperanze nie pasują to po prostu niech kupuje takie, jakie uwaźa za lepsze. Ja uźywam wszystkiego, co mi wpadnie w ręce i na razie nie mam problemów ;)
Esperanza teź to uźywałem i nie narzekam to źe jakieś płyty nie działa na jakiś nagrywarkach to winna nagrywarki a jak sie nie myle dokładnie biosa. Bo nie wszytkie nagrywarki obsługują nowe cd–r te tanie tylko te b. dobre. Nawet jak się czyta o oktualizjci biosa to teź pisze czasami źe teraz jest rozszerzone o nagrywanie na jakiś tam cd
tez mam teaca, moze to ma tez znaczenie :twisted:smoczek:
no widizcie czyli nie tlyko ja mam pozytywna opinie na tema t Esperanz :lol: eeeee czepiacie sie :twisted:
gieras:ja nagrywam na esperanzach (czarnych, bialych, 700 i 800) i nie mialem jeszcze problemow. Raz mi tylko wywalilo plytke, ale tylko raz...
no widizcie czyli nie tlyko ja mam pozytywna opinie na tema t Esperanz :lol: eeeee czepiacie sie :twisted:
ja nagrywam na esperanzach (czarnych, bialych, 700 i 800) i nie mialem jeszcze problemow. Raz mi tylko wywalilo plytke, ale tylko raz...
I tak sie nie przekonam do Esperanz i koniec! Kiedys miałam problemy tez z BASF, a teraz chyba EMTEC. Po czasie zrobiły sie tam tłuste plamy, jak by wytrawione przez cos i dysk był nie do odczytu:( Najmniej problemu miałam z MediaStore, Msonic i Dysan, tez tanie a jednak zadna mi sie nie zepsuła, aha i jeszcze Platinum:)
To ja juź nie wiem... Wiele osób podaje Esperanza jako najlepsze... :? Ja natomiast miałam ogromne problemy z Hawkami... :(
no wlasie przeciez sa rozne rodzaje esperanz .. ja np. mam tkaie białe i to z nimi nie ma problemu , a tu zostało powiedziane źe był jakis kłopot z czarnymi :) wiec jak widac przed narzekaniem trzeba dokładniej sprecyzowac na zo się narzeka :lol:
ja raz kupiłem i sie troszkę sparzyłem na nich bo nagrałem 2 w audio źeby w wierzy posłuchac i sie oby dwie spieprzyły. jedne napedy ją czytały a inne nie ( oczywiście większość nie). moze to dlatego źe kupiłem te takie smieszna , czarne co to niby mają lepiej zapezpieczoną powierzchnie przed zarysowaniami :idea: No ale coś fakt faktem źe od połowy niechodziły. dlatego kupiłem inne i proszę – bez problemu.
Tak na marginesie to jak kupuje płytki to tylko Verbatimy ewentualnie jak nie ma w BOX–ach na sklepie to biore TDK.
Tak na marginesie to jak kupuje płytki to tylko Verbatimy ewentualnie jak nie ma w BOX–ach na sklepie to biore TDK.
tak jak mówie ja wypaliłem juź okoł 200 Esperanz i nie miałem źadnych problemów na moim Teacu. Wiec moźe trafiłać na jająś syfiastą partię płyt zresztą cego moźna wymagać od płytki kosztującej ok 1zł jak ktoś narzeka to niech kupie sobie płyty z półki na 3zł i pewnie będzie lepiej. Chyba kaźdy wie źe cena źe im droźsze tym lepsze :? :!:
Esperanze to chyba najbardziej syfiaste CD! Nagrywarka HP w ogole nie chce zadnej z nich nagrac! od razu wywala. A i naped LG ma problemy z ich odczytaniem czesto! Wyswietla komunikat mi ze struktura dysku uszkodzona lub nieczytelna...blee Tez kupuje tanie CD ale z zadnymi jeszcze nie miałam tyle problemu co z nimi! Bo to polskie badziewie