ERROR Odmowa dostepu

Witam
Problem jest prosty, mam XP z SP1 i przy wejściu na konto nieadministratora wyskakuje małe okienko ERROR odmowa dostępu – klikam ze 30 razy ok i wreszcie znika. Szukałem na MałymMiekkim i znalazłem to –> http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;325785 niestety jest to temat o win2000 i nie ma tej porawki o ktorej tak ładnie sie tam rozpisują Microsoft COM+ Hotfix Rollup 22
I czy wie ktoś moźe jaki zrobić źeby nie pojawiała mi się ów Odmowa Dostepu?
Dziekować.

Odpowiedzi: 6

Milek666:
zreszta w spisie uytkowników wogóle nie ma konta moich starych. Są..uźytkownicy.. ale nie ma nazwy uzytkownika o takiej samej nazwie jak konto starszych.
Jesli nie ma, to jak sie na konto logujesz ? Musi byc. Gdzie sprawdzales ? Z Uruchom "lusrmgr.msc", przejdz do galezi Grupy i tam poszukaj.

System stoi na NTFSie ? Sprawdz jakie prawa ma "grupa" Wszyscy, grupy Administratorzy i konta System do foldera %systemroot%/registration.
EL NINO
Dodano
16.12.2005 23:03:36
Czy moźe ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?
Pewnie nie da się tego jakoś wyłaczyć i pokładam nadzieje w łatce – tylko nie mogę jej nigdzie zlokalizować :(
Zreszta jaka kolwiek pomoc się przyda :)
Milek666
Dodano
16.12.2005 16:21:23
No wiec uzytkownik ma dostep do swojego folderu.

A pozostałe polecenia wykonałem.. raczej bo troche nie rozumiem zreszta w spisie uytkowników wogóle nie ma konta moich starych. Są..uźytkownicy.. ale nie ma nazwy uzytkownika o takiej samej nazwie jak konto starszych. Chyba ze tak ma być?No i wykonałe "zmień wspisy uprawnień.." (tak mi się zdaje) ale dalej mam ERROR.
Zastanawia mnie raczej czy mozna gdzies wyszukac tego Microsoft COM+ Hotfix Rollup 22 skoro zrobili (teoretycznie) łate do win2000 to moze i istnieje do XP?

Poza tym wszystkie te całe zabepieczenia jakie oferuje Windows co do tego zeby inni nie widzieli moich plików to kant dupe potłuc milion kombinajci zeby to ustawic a w ostatecznym rozliczeniu sam do swoich plików nie mogłem wejśc.

A i utworzyłem kolejne konto i na tym trzecim tez był ERROR.

To jak? Coś ktoś jeszce wymysli? :>?
Milek666
Dodano
03.12.2005 19:03:20
na początek moźe spprawdź, czyczy uźytkownik który szwankuje przy ładowaniu, ma dostę do swojego katalogu w folderze C:\Documents and Settings.
(sprawdź jego uprawnienia na zakładce zabezpieczenia we właściwościach folderu user'a, następnie klikasz zaawansowane, dajesz userowi który szwankuje pełną kontroplę nad jego folderem i zaznaczasz "Zamień wpisy uprawnienia..." i OK )
MetaVirus
Dodano
29.11.2005 21:01:58
No właśnie tu jest kłopot bo ta odmowa dostepu pojawia się jak tylko włączam profil starszych, czyli profil nieadministratora. I nie wiem do czego jest to odmowa? Wszystko moźna robić normalnie, wystarczy kilkanaście razy kliknąć Ok na co chwila pokazującym się komunikacie i okienko znika. Ale co zauwaźyłem ze kiedy komunikat się wyświetla na pasku zadań na początku ma ikonę aplikacji czyli białe okienko z niebieskim na górze a po kilku kliknięciach i ponownych pojawieniach ta ikonka na pasku się zmienia na coś....innego :). Zresztą wszystko widać na screenach.
A i nie wiem czemu jak wchodze na centru,xp.pl to raz wudać te rysuneczki przed tytułem posta a raz ich nie widac :| ?
Milek666
Dodano
29.11.2005 17:44:30
Pisze chociaź do czego jest ta odmowa dostępu dokładniej.
Albo jakbyś mógł zarzucić jakiś wyrób screeno–podobny to teź by mogło pomóc.
MetaVirus
Dodano
29.11.2005 04:03:50
Milek666
Dodano:
28.11.2005 20:25:21
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1