ERROR Odmowa dostepu
Witam
Problem jest prosty, mam XP z SP1 i przy wejściu na konto nieadministratora wyskakuje małe okienko ERROR odmowa dostępu – klikam ze 30 razy ok i wreszcie znika. Szukałem na MałymMiekkim i znalazłem to –> http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;325785 niestety jest to temat o win2000 i nie ma tej porawki o ktorej tak ładnie sie tam rozpisują Microsoft COM+ Hotfix Rollup 22 –
I czy wie ktoś moźe jaki zrobić źeby nie pojawiała mi się ów Odmowa Dostepu?
Dziekować.
Problem jest prosty, mam XP z SP1 i przy wejściu na konto nieadministratora wyskakuje małe okienko ERROR odmowa dostępu – klikam ze 30 razy ok i wreszcie znika. Szukałem na MałymMiekkim i znalazłem to –> http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;325785 niestety jest to temat o win2000 i nie ma tej porawki o ktorej tak ładnie sie tam rozpisują Microsoft COM+ Hotfix Rollup 22 –
I czy wie ktoś moźe jaki zrobić źeby nie pojawiała mi się ów Odmowa Dostepu?
Dziekować.
Odpowiedzi: 6
Jesli nie ma, to jak sie na konto logujesz ? Musi byc. Gdzie sprawdzales ? Z Uruchom "lusrmgr.msc", przejdz do galezi Grupy i tam poszukaj.Milek666:
zreszta w spisie uytkowników wogóle nie ma konta moich starych. Są..uźytkownicy.. ale nie ma nazwy uzytkownika o takiej samej nazwie jak konto starszych.
System stoi na NTFSie ? Sprawdz jakie prawa ma "grupa" Wszyscy, grupy Administratorzy i konta System do foldera %systemroot%/registration.
Czy moźe ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?
Pewnie nie da się tego jakoś wyłaczyć i pokładam nadzieje w łatce – tylko nie mogę jej nigdzie zlokalizować :(
Zreszta jaka kolwiek pomoc się przyda :)
Pewnie nie da się tego jakoś wyłaczyć i pokładam nadzieje w łatce – tylko nie mogę jej nigdzie zlokalizować :(
Zreszta jaka kolwiek pomoc się przyda :)
No wiec uzytkownik ma dostep do swojego folderu.
A pozostałe polecenia wykonałem.. raczej bo troche nie rozumiem zreszta w spisie uytkowników wogóle nie ma konta moich starych. Są..uźytkownicy.. ale nie ma nazwy uzytkownika o takiej samej nazwie jak konto starszych. Chyba ze tak ma być?No i wykonałe "zmień wspisy uprawnień.." (tak mi się zdaje) ale dalej mam ERROR.
Zastanawia mnie raczej czy mozna gdzies wyszukac tego Microsoft COM+ Hotfix Rollup 22 skoro zrobili (teoretycznie) łate do win2000 to moze i istnieje do XP?
Poza tym wszystkie te całe zabepieczenia jakie oferuje Windows co do tego zeby inni nie widzieli moich plików to kant dupe potłuc milion kombinajci zeby to ustawic a w ostatecznym rozliczeniu sam do swoich plików nie mogłem wejśc.
A i utworzyłem kolejne konto i na tym trzecim tez był ERROR.
To jak? Coś ktoś jeszce wymysli? :>?
A pozostałe polecenia wykonałem.. raczej bo troche nie rozumiem zreszta w spisie uytkowników wogóle nie ma konta moich starych. Są..uźytkownicy.. ale nie ma nazwy uzytkownika o takiej samej nazwie jak konto starszych. Chyba ze tak ma być?No i wykonałe "zmień wspisy uprawnień.." (tak mi się zdaje) ale dalej mam ERROR.
Zastanawia mnie raczej czy mozna gdzies wyszukac tego Microsoft COM+ Hotfix Rollup 22 skoro zrobili (teoretycznie) łate do win2000 to moze i istnieje do XP?
Poza tym wszystkie te całe zabepieczenia jakie oferuje Windows co do tego zeby inni nie widzieli moich plików to kant dupe potłuc milion kombinajci zeby to ustawic a w ostatecznym rozliczeniu sam do swoich plików nie mogłem wejśc.
A i utworzyłem kolejne konto i na tym trzecim tez był ERROR.
To jak? Coś ktoś jeszce wymysli? :>?
na początek moźe spprawdź, czyczy uźytkownik który szwankuje przy ładowaniu, ma dostę do swojego katalogu w folderze C:\Documents and Settings.
(sprawdź jego uprawnienia na zakładce zabezpieczenia we właściwościach folderu user'a, następnie klikasz zaawansowane, dajesz userowi który szwankuje pełną kontroplę nad jego folderem i zaznaczasz "Zamień wpisy uprawnienia..." i OK )
(sprawdź jego uprawnienia na zakładce zabezpieczenia we właściwościach folderu user'a, następnie klikasz zaawansowane, dajesz userowi który szwankuje pełną kontroplę nad jego folderem i zaznaczasz "Zamień wpisy uprawnienia..." i OK )
No właśnie tu jest kłopot bo ta odmowa dostepu pojawia się jak tylko włączam profil starszych, czyli profil nieadministratora. I nie wiem do czego jest to odmowa? Wszystko moźna robić normalnie, wystarczy kilkanaście razy kliknąć Ok na co chwila pokazującym się komunikacie i okienko znika. Ale co zauwaźyłem ze kiedy komunikat się wyświetla na pasku zadań na początku ma ikonę aplikacji czyli białe okienko z niebieskim na górze a po kilku kliknięciach i ponownych pojawieniach ta ikonka na pasku się zmienia na coś....innego :). Zresztą wszystko widać na screenach.
A i nie wiem czemu jak wchodze na centru,xp.pl to raz wudać te rysuneczki przed tytułem posta a raz ich nie widac :| ?
A i nie wiem czemu jak wchodze na centru,xp.pl to raz wudać te rysuneczki przed tytułem posta a raz ich nie widac :| ?
Pisze chociaź do czego jest ta odmowa dostępu dokładniej.
Albo jakbyś mógł zarzucić jakiś wyrób screeno–podobny to teź by mogło pomóc.
Albo jakbyś mógł zarzucić jakiś wyrób screeno–podobny to teź by mogło pomóc.
Strona 1 / 1