error helpctr.exe | blagam o pomoc!!!!!!!!!!!!!!

mam problem wchodze do panelu sterowania próbuje włączyć Pomoc i obsługa techniczna i wyskakuje mi błąd "System Windows nie możne odnaleźć pliku helpctr.exe. Upewnij się, ze wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie. Aby wyszukać plik, kliknij przycisk start a następne kliknij polecenie wyszukaj.". Jak próbuje wyszukać ten plik to nie znajduje. co mam robić?????? błagam o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedzi: 3

W takim razie wejdź w Mój komputer>PPM na dysku C:\ i Właściwości>zakładka Narzędzia>Sprawdzanie błędów>odhacz obie opcje i pozatwierdzaj. Potem odpal ponownie komputer i czekaj aż skończy skanowanie. Jeżeli dalej to samo to poczytaj: http://support.microsoft.com/kb/296241/pl A na drugi raz daj trochę więcej wykrzykników to na pewno nikt nawet nie rzuci okiem na Twego posta.
Ucho
Dodano
10.11.2009 18:27:52
napisałem i pod tym wyskoczyło ochrony plików systemu Windows nie może zainstalować skanowania chronionych plikó w systemowych Określony kod błędu: 0x000006ba [serwer RPC jest niedostępny]. co tera mam robić ???
fajka95
Dodano
10.11.2009 02:15:03
Start -> Uruchom -> cmd w oknie komend po znaku zachęty wpisać polecenie: sfc /scannow pewnie będzie wymagane podanie płyty instalatora Windows.
Veers
Dodano
10.11.2009 01:50:01
fajka95
Dodano:
10.11.2009 00:51:09
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1