error 1704

zanlazlem przyczyne wyskakujacego bledu(niedokonczona instalacja poprzedniego programu)
znalazlem program ktory usowa to (Error 1704 Cleanup Utility v1.0)(niby Xp sam to usowa ale chcialem miec pewnosc)
ale nadal nie moge zainstalowac programow typu Perfectdick,Diskeeper[R] 9.0,easyjack,dodatki do Heroes IV
poniewaz wykakuje mi informacja "Installer terminated prematurely" w podgladzie zdarzen jest napisane "Internal MSI error. Installer terminated prematurely."

wiekszosc programow naszczescie da sie zainstalowac choc rad bym byl wielce jakbyscie cosik poradzili abym mogl zainstalowac w/w
szukalem w googlach i nie zalazlem tego problemu opisanego po polsku jedynie po angielsku ale ich rady ni jak sie maja do tych dawanych przez userow CentrumXP
WinXP+sp2
jezeli nie podalem jakiejs istotnej inf to prosze napisac to niezwlocznie ja zamieszcze

Odpowiedzi: 5

a wiec:
1 nie zainstalowalem sp1 do offica 2003 bo juz wczesniej byl zainstalowany i nie przeprowadzilo procesu instalacji
2 chcac odinstalowac calego offica wyskakuje blad"zrodlo nie jest dostepne sprawdz czy istnieje i masz dostep do niego" plytka z officem jest wlozona(ta z ktorej wczesniej zainstalowalem bez problemu) i jak klikam na setup z plyty to wyskakuje to samo
3 wylaczylem DMA nic nie dalo–dalej to samo
4 korzystajac z czystego rozruchu wywalalo mi w/w blad juz przy "najczystszym" systemie

probowalem tez zainstalowac office 2000 i dalej ten sam blad ze instalacja sie nie powiodla
wiec teraz wypadalo by chyba odinstalowac offica 2003 ale jak to zrobic??skoro mi sie wsszystko wywala
juz sie zastanawiam nad przeinstalowaniem systemu bo to by chyba mniej czasu zajelo:)
Slimc
Dodano
23.05.2005 21:39:38
w zyciu bym nie wpadl ze to office moze tak bruzdzic–ale ok pokombinuje mam teraz office2003+sp1 i aktualnie sciaga sie najnowszy dodatek ze strony–wiec o wynikach poinformuje wieczorkiem
p.s. wielkie dzieki za odp mam nadzieje ze wskazowki pomoga
Slimc
Dodano
23.05.2005 13:26:44
A nie masz Ty zainstalowanego jakiego Offiece'a ?
Jeźeli tak to moźe zachodzić koniecznosć doinstalowania do niego SP – z tą uwagą, źe inaczej niź przy systemie przy tym pakiecie naleźy instalowac pakiety kolejno. coś mi się majaczy, źe problemy mogą być spowodowane przez ten własnie zestaw.
Rebe
Dodano
23.05.2005 12:42:19
niestety Rebe nic to nie dalo nadal "Installer terminated prematurely"
Slimc
Dodano
23.05.2005 12:34:02
Sciągnij poprawkę Windows Installer 3.1 Redistributable (v2) – http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=pl&FamilyID=889482fc–5f56–4a38–b838–de776fd4138c – zainstaluj ją i sprawdź czy problem nie ustapi.
Rebe
Dodano
23.05.2005 12:01:23
Slimc
Dodano:
23.05.2005 11:57:16
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1