epson stylus cx3650

po uplywie miesiaca od zakupu mam 50% tuszu w zasobnikach kolorowych a ostatnio przed wydrukowaniem strony czarno–białej zmalało mi o 20% tuszu w zasobnikach kolorowych(trzech) w ustawieniach drukarki mialem druk czarno–biały i nie czyściłem głowic , co moze byc tego przyczyną ?mam xp pro sp1 a sterowniki zainstalowane bez problemu [/list]

Odpowiedzi: 5

dzieki za odpowiedzi wyczytalem w instrukcji źe glowice czyszczone sa automatycznie podczas kazdego uruchomienia urzadzenia ichyba zostawie caly czas wlączone , obliczylem ze koszt pradu na rok wyniesie mnie 7PLN a tusz org.180PLn a na allegro komplet zamienników kosztuje 30 o poj. 18 ml kazdy do bani z gwarancja :twisted: jak padnie kupie nowe za 300
robert–dugi
Dodano
22.10.2005 12:54:39
FERRER nie wiem z kąd wziąłeś takie rewelacje ale te tusze w drukarkach Epson zakupionych w sklepie nie róźnią się niczym od pryginałów leźących obok na półkach. Przecierz w fabryce takich tuszów nikt nie liczy mililitrów tylko chektolitry a tu nie chdzi o sam tusz tylko o kawałek plastiku i blaszę.
Rasumójąc:
tusz w kadridźu jest zczytywany przez czip, który wysyła informacje do sterownika itd. Normalne źe występują opuźnienia. I jak se taką drukarkę włączysz raz na tydzień to zdziwienie jest i to spore. Występuje terz w tym wszystkim takie coś jak zciekanie co terz przyczynia się do przekłamań bo gdy tyszy ubywa dość szybko to czip tak to widzi jak w zadaniu drukowania, i na bierząco tak to wyświetla.
A jak se tę drukarkę włączysz po 2 dniach to to co zciekło nie będzie widziane przez czip bo niestety to urządzenie dziaa w jedną stronę. A jek chcesz w dwie to zaopatrz sięw reset czipów ble ble ble.
Morzna by tak do rana bebleć ale przecierz wystarczy się zastanowić.
robert–dugi
nie raz jeszcze się zdziwisz (w pozytywnym i negatywnym tego słowa znaczeniu).
Tusze to tylko jak napisałem kawałek plastiku i blaszka. A wiedz o tym źe wiele firm wychodzi z załoźenia źe "Kup nasz produkt za grosze a materiały referencyjne doprowadzą cię do bankructwa" Nikon, Epson, Philips, Kingston i wieeeele ble ble ble....
Pan i pastuch
Dodano
22.10.2005 00:56:18
po zakupie miałem 100% tuszu w zasobnikach , tak pokazywaly monitorki
robert–dugi
Dodano
21.10.2005 23:48:37
Przeczytaj dokładnie co pisze na wszystkich monitorach tuszu dołączanych do sterownika.
A pisze źe wyświetlana ilość moźe się róźnić od źeczywistej ilości (czy jakoś tak).
Muszę cię pocieszyć źe taki bug występuje we wszystkich produktach wyświetlających ilość w zasobniku. W pracy mam kilka drukarek: HP 5500, Epson stylus C70 itp. Poprosu wszystkie ściemniają.
Ale przecierz to tylko wyświetlacz i z doświadczenia wiem źe nie warto się nimi sugerować.
Pan i pastuch
Dodano
21.10.2005 19:59:39
Przy zakupie drukarki napewno nie miałes 50% tuszu tylko pewnie mniej. Fabrycznie do nowych drukarek daja troszke na zachete bo kupujesz sama drukarke a nie z tuszami ;)
FERRER
Dodano
20.10.2005 19:51:26
robert–dugi
Dodano:
20.10.2005 19:44:51
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1