Element pulpitu => siec web
gdy wejde we wlasciwosci ekranu => pulpit => dostosuj pulpit => siec web... w okienku mam stronke "moja biezaca strona glowna". chce to usunac ale gdy zaznacze to nie mozna usunac. jest to gdzies na dysku? wywalil bym to manualnie :roll:
Odpowiedzi: 8
matijas:
dzieki pomoglo ;)
Prosze bardzo, a pomogło bo pomóc miało :P
dzieki pomoglo ;)
Wiec te cztery ostatnie wylatują.
1, 2, 3 pkt ok...
4 – mialem takie wartosci:
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoDriveTypeAutoRun"=dword:00000091
"NoActiveDesktop"=dword:00000000
"ClassicShell"=dword:00000000
"ForceActiveDesktopOn"=dword:00000001
"NoBandCustomize"=dword:00000000
mam usunac te co podawales :?:
4 – mialem takie wartosci:
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoDriveTypeAutoRun"=dword:00000091
"NoActiveDesktop"=dword:00000000
"ClassicShell"=dword:00000000
"ForceActiveDesktopOn"=dword:00000001
"NoBandCustomize"=dword:00000000
mam usunac te co podawales :?:
Moźe to do kupy złoźe.
1. Mój Komputer >> Właściwości >> Zaawansowane >> Wydajność >> Ustawienia >> Efekty wizualne
Zaznacz Uźyj cieni dla etykiet ikon pulpitu.
2. PPM Pulpit >> Właściwości >> Pulpit >> Dostosuj Pulpit >> Sieć Web >> odznacz Blokuj elementy pulpitu
3. Włącz Active Desktop
4. Sprawdz czy przypadkiem w: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer nie masz którejś z tych wartości ClassicShell, ForceActiveDesktopOn NoActiveDesktop
Jeśli nie bedzie to wyeksportuj ten klucz w całości i wyniki wstaw do posta.
1. Mój Komputer >> Właściwości >> Zaawansowane >> Wydajność >> Ustawienia >> Efekty wizualne
Zaznacz Uźyj cieni dla etykiet ikon pulpitu.
2. PPM Pulpit >> Właściwości >> Pulpit >> Dostosuj Pulpit >> Sieć Web >> odznacz Blokuj elementy pulpitu
3. Włącz Active Desktop
4. Sprawdz czy przypadkiem w: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer nie masz którejś z tych wartości ClassicShell, ForceActiveDesktopOn NoActiveDesktop
Jeśli nie bedzie to wyeksportuj ten klucz w całości i wyniki wstaw do posta.
Bobi:
W jakim celu chcesz to usuwać ?
otóz moje ikony (nazwy ikon) tylko na pulpicie nie sa przezroczyste co mnie bardzo denerwuje. brat nie ma w zakladce tej stronki i jest u niego ok. a jesli mozna to naprawic w rejestrze to prosze o pomoc :wink:
mowilem juz wczesniej na forum o tych ikonach ;p;p;p
sam prubowałem to usunąć ale po kilku prubach dałem sobie spokój. chyba jest to gdzieś zapisane w rejestrze. w niczym nie przesszkadza to poco kombinować ?
W jakim celu chcesz to usuwać ?
Strona 1 / 1