Ekstremalny problem z wylogowaniem - prosze o pomoc
Ostatnio mam dosc dziwne i bardzo wredny problem z Win XP Prof mianowicie kiedy jestem zalogowany jako 1 uzytkownik (administrator) i uruchamiam sobie na tym koncie jakiej programy...nastepnie daje "przelacz uzytkownika" i logouje sie na konto innego uzytkownika (nie admin) wszystko jest ok tzn dzialaja programy,net itp jednak kiedy chce sie wylogowac komputer cos niby robi a nastepnie znika obraz :-( komputer jednak czaly czas jest wlaczony, kiedy wyl i wl moj monitor otrzymuje od niego komunikat (od monitora) iz brak sygnalu :-(
Nie wiecie moze w czym tkwi moj problem?
Wlasnie zobaczylem w dzienniku ze dosc czestym bledem w moim systemie jest: ati2mtag - CRT invalid display type i cos mi sie wydaje ze ma to jakis zwiazek z moim problemem...
Dziekuje za porady i sugestie.
POZDRAWIAM
Odpowiedzi: 15
Instaluję sam sterownik.
A instalujesz WDM Integrated Driver oraz Catalyst Control Center czy sam sterownik? Wlasnie sciagam wersje 7.6 i zaraz po sciagnieci sprawdze ja...
Ja z tym błędem mam problem już od wersji 7.7. Cały czas wracam do wersji 7.6 i jest w porządku. Karta X800 GT.
Nie ma reguły więc sam musiz sprawdzać - możesz od 7.8 zacząć i cofać sie do kolejnych.
Czyli ktora wersje sterownikow polecasz do testowania, ktore sa wedlug Ciebie najstabilniejsze?
Oczywiscie w pierwszej kolejnosci wykonalem deinstalacje starych sterownikow ;-)
Po pierwsze 7.9 mają ocś zwalone z DX-ami - a mozę i nie tylko z nimi.
Po drugie reinstalacji sterowników dokonywłąes przez ich usunięcie deinstalatorem ATI?
Po trzecie - nie zniechęcaj się i sprawdź więcej wersji driverów pamiętając by po każdym dogrywać monitor - jego *.inf.
Niestety aktualnie mam ten sam problem... :-( Jakis czas bylo ok a teraz znowu to samo... (tak jak na poczatku mojego posta) w podgladzie zdarzen wtedy kiedy wyl sie monitor pojawia sie blad ati2mtag - CRT invalid display type. Wlasnie wykonalem reinstalacje sterownikow na te najnowsze niestety to nie pomoglo :-( Macie moze jakies sugestie i porady? Baaaaardzo by mi sie przydaly... Aha i jest pewna dziwna rzecz, tzn kiedy przel uzytkownika i ekran sie wyl to kiedy wcisjam "Windows Key" na klawiaturke kilka razy lub przytrzymuje to czasem obraz wraca. Moze to bedzie pomoce.
Dziekuje za pomoc.
POZDRAWIAM
Pamiętaj, że na forach internetowych isteniej funkcja "Edytuj". Fajnie, że udało się zaradzić. Pozdrawiam!
Pomoglo User Hive Profile Cleanup Service ;-)
Wykonalem aktualizacje sterownika w Windowsie teraz pokazuje moj monitorek i zobaczymy czy to cos dalo... Dam znac po kilku "testach" ;-)
1. Plik inf od BENQ-a trzeba potać pewnie była jakaś płyta w komplecie ( nawet jeżlei nie to strona producenta się kłania ).
2. To nic dziwnego - dwa układy RAMDAC są rozpozanwane jako dwa monitory.
Najdziwniejsze jest tutaj to ze ATI Catalyst Contron Center wykrywa dokladnie moj monitor tj BENQ FP91GP i to wlasnie mi podaje, natomiast w Windows to Monitor Plug & Play. Inna "dziwaczna rzecza" jest to ze Windows pokazuje iz mam 2 karty graficzne... mianowicie: RADEON X700 PRO oraz Radeon X700 PRO SECONDARY, czy tak powinno byc?
W ATI Catalyst poszukaj typu monitora... A najlepiej odinstaluj te sterowniki i zobacz co i jak.
Tak :-( Tzn zainstalowalem te najnowsze ze strony ATI. Mam karte Radeona X700 PRO, a tam nie ma wersji Pro wiec zainstalowalem dla wersji X700 ale to chyba nie w tym problem?
Zmiany wersji sterowników do karty graficznej próbowałes ??
Strona 1 / 1