Edytuje post w plik BOOT.INI i jego kopie

Witam, chciałem usunąć plik boot.ini aby sprawdzić jak zachowa się system, czy się uruchomi, a więc usunołem C:\boot.ini, C:\boot.bak oraz C:\windows\pps\boot.ini a podczas uruchamiania system nadal się uruchamia, a komunikat jest następujący:
Nie prawidłowy plik BOOT.INI Nastąpi uruchomienie z C:\windows\
gdzie są jeszcze kopie tego pliku rozruchowego, wiem że podczas uszkodzenia plików systemowych potrzebnych do rozruchu tj. kernel32.dll, userinit.exe czy winlogon.exe system sobie pobiera pliki z C:\windows\system32\dllcache ?? Proszę mi powiedzieć w jaki sposób to działa ??

Odpowiedzi: 1

Nie ma. Bootloader próbuje uruchomić system z domyślnej lokalizacji - c:\windows lub c:\winnt. Gdyby tam nie było systemu to XP by nie wstał.
Żółty
Dodano
20.12.2006 01:37:04
  • kamaa 20.12.2006 01:47:00

ja wiem że nie ma bo sam usunołem ale za każdym razem system się uruchamia&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp; <br>

• Żółty 20.12.2006 01:58:03

A gdzie masz zainstalowany system ?? c:\windows lub c:\winnt ?? To co się dziwisz ;)

• Rebe 20.12.2006 08:08:23

Do tego co Żółty napisał, w uzupełnieniu - jest w tym dziale przyklejony topic z "boot.ini" w tytule, a w nim zawarta została informacja, że jeżeli w komputerze jest jeden system to obecność boot.ini nie jest wymagana do startu. Gdyby Autor zaczął od czytania to pewnie i pytać by nie musiał.

• kamaa 20.12.2006 18:11:29

dziekuje&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp; <br>

kamaa
Dodano:
20.12.2006 01:12:50
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1