Edycja Filmu
Jakie polecacie programy do edycji filmu :?:
Odpowiedzi: 10
moge ci polecić ulead videoStudio 7 magix video deluxe 2.0 plus albo abdobe premiere 6.5 8)
Proszę bardzo damipl, tylko z tego co zdąźyłem zauwaźyć coś się stało ze stroną www.divx.pl :?
Dzięki Pawek. :wink:
O coś takiego mi chodziło :wink:
O coś takiego mi chodziło :wink:
Nie wiem jak jest w zwykłym VirtualDubie, ale w mojej wersji, tzn. VirtualDubMod 1.5.4.1 (ściągnąłem ją sobie z divx.pl moźna i rozebrać film na klatki i usuwać z niego niepotrzebne klatki. Najpierw klikamy prawym na podgląd i wybieramy rozmiar ekstraktowanych klatek, potem w menu Video––>Select Range wybieramy przedział filmu jaki chcemy podzielić na klatki. Na końcu File––>Save image sequence (tam wybieramy format, folder docelowy itp.) Jeśli chodzi o usuwanie klatek (równieź pojedynczych), to robi się to tak. Przypuśćmy, źe chcesz usunąć klatki 50–125. Więć idzesz do klatki 50. bierzesz Edit––>Set selection start (lub po prostu naciskasz 'Home'), potem idziesz do klatki 125. bierzesz Edit––>Set selection end (lub po prostu naciskasz 'End'), następnie bierzesz Edit––>Delete selection (lub po prostu naciskasz 'Delete'). Na koniec zapisz efekt na dysku File––>Save as (jeźeli jest to juź film skompresowany sprawdź, czy w sekcji "Video" i "Stream––>Stream list––>PKM na danej ścieźce" zaznaczona jest opcja Direct stream copy).
Virtual Dub teź ściągnąłem bo on kopresuje.
Ale mi chodzi o program, który rozłoźy film na klatki i do tego źeby moźna było usuwać te klatki. :wink:
Virtual Dub jest dobry ale nie rozkła da filmu na kratki. Mam taki inny program ale on nie współpracuje z filmami nagranymi w divx. :wink:
Ale mi chodzi o program, który rozłoźy film na klatki i do tego źeby moźna było usuwać te klatki. :wink:
Virtual Dub jest dobry ale nie rozkła da filmu na kratki. Mam taki inny program ale on nie współpracuje z filmami nagranymi w divx. :wink:
VirtualDub, to jest to, czego potrzebujesz...
to sciagnij z tamtad VirtualDub badz inny podobny do niego!!
Tomekk:
poszukaj na divx.pl
szukałem juź, ale znalazłem tylko o kompresowaniu i paru innych podobnych rzeczach. :wink:
poszukaj na divx.pl
Usunąć niektóre klatki filmu.
Strona 1 / 1