ECS K7S5A
Witam ponownie!Podstawą mojego komputera jest płyta główna ecs k7s5a.Chciałbym wymienić podzespoły oprócz tej płyty.Jakie wchodzą w grę?Oczywiście jeśli chodzi o max.
Odpowiedzi: 13
Jak moźesz to daj więcej szczegułów o tej karcie.
witam ja na tej płycie mam fx 5200 i wszystko jest ok przy starym biosie i 520 ram pozdrawiam
Jeszcze raz dzięki!!!
Móc to moźna, ale tu juź iwele zaleźy od zasilacza i jakości tego konkretnego egzemplarza płyty – stabilność i jakoś prądu podawanego na złacze AGP.
Co do walk z płytą – wejdź na forum jamy i w wyszukiwarce wpisz symbol tego ECS–a – wybierz dział hardware ( jest tam raptem trochę ponad 100 wyników :) ) – czytaj i ciesz się, źe póki co Twoja się tak dobrze sprawuje.
Co do walk z płytą – wejdź na forum jamy i w wyszukiwarce wpisz symbol tego ECS–a – wybierz dział hardware ( jest tam raptem trochę ponad 100 wyników :) ) – czytaj i ciesz się, źe póki co Twoja się tak dobrze sprawuje.
Dzięki.Jakbyś mógł to podaj mi jeszcze jakieś linki dotyczące płyty.Napisz mi jeszcze czy moźna zapakować do tej płyty jakiegoś FX 5200 lub wyźej.
http://www.bios.pl/index.php?fc7c1.a1e3c8–0.0/1.0.0/0.0.0
Zacznij lekturę od "dla początkujących" po kliknięciu "dalej" na kolejnej stronie masz opisane co i jak.
PS.
Mam równieź gdzieś w domu działający komputer zbudowany na tej płycie i równieź nie "tykałem" go, ale głównie z powodu procesora o niskim taktowaniu – jakiś Duron.
Problem bowiem z tymi płytami występuje z reguły przy procesorach taktowanych szyną 133 i tak smao taktowanymi pamięciami. Zwłaszcza przy Athlonach od 2000+ w górę.
W sieci jest wiele informacji i opowieści na temat problemow z tym modelem związanych.
Zacznij lekturę od "dla początkujących" po kliknięciu "dalej" na kolejnej stronie masz opisane co i jak.
PS.
Mam równieź gdzieś w domu działający komputer zbudowany na tej płycie i równieź nie "tykałem" go, ale głównie z powodu procesora o niskim taktowaniu – jakiś Duron.
Problem bowiem z tymi płytami występuje z reguły przy procesorach taktowanych szyną 133 i tak smao taktowanymi pamięciami. Zwłaszcza przy Athlonach od 2000+ w górę.
W sieci jest wiele informacji i opowieści na temat problemow z tym modelem związanych.
Ok.Moja płyta działa ponad dwa lata bez źadnej awarii.Jeźeli chodzi o bios to w ogóle nie mam o nim pojęcia.Moźecie mnie przeprowadzić przez instalację biosu z podanej wcześniej strony?
Hess:
Wszystko ok.,ale ile mogę wyciągnąć z tej płyty bez przeróbek,innych biosów itp..Chodzi o standart.
To Ci podano wyźej, ale musisz się liczyć z tym, źe jest to w wielu wypadkach tylko teoria i loteria. Te płyty, z powodu wątpliwej jakości podzespołów bywają dość kapryśne i niestabilne. Dlatego "optymalizacja" BIOS–u poprzez wgranie tego nieoficjalnego – podanego w linku z topicu wskazanego przez brtx–a jest rozwiązaniem ze wszech miar porządanym.
Te BIOS–y mogą słuźyć do OC, ale przede wszystkim zapewniają zdecydowanie stabilniejszą pracę płyty nawet w ustawienaich nominalnych.
Wszystko ok.,ale ile mogę wyciągnąć z tej płyty bez przeróbek,innych biosów itp..Chodzi o standart.
Najnowszy BIOS oficjalny jest z 8.2003 i obsluguje nowe Durony (na jadrze applebread). To prawda ze na oficjalnym BIOSie da sie sie nawet 2600+ postawic, jednak bez dobrego zasilacza nie probowal bym takich eksperymentow (strzela kondenstory).
Jest tez nieoficjalny BIOS umozliwiajacy overclocking.
Wiecej zobacz tu : http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=9533&highlight=bios+ecs+k7s5a
Jest tez nieoficjalny BIOS umozliwiajacy overclocking.
Wiecej zobacz tu : http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=9533&highlight=bios+ecs+k7s5a
Mój kumpel wykręcił na tej płycie pamięci na 333.
Polutował coś i chodzi stabilnie.
Płyta oparta na SISie
Polutował coś i chodzi stabilnie.
Płyta oparta na SISie
Athlon 2600+?A ja myślałem źe nie da rady.Dzięki za pomoc.
Wiec wejdzie AthlonXP 2600+, 1GB RAM DDR 266, grafika bedzie tylko na AGPx4 (czyli np. GF 4Ti co byloby bardzo dobrym wyborem :D ), dysk kazdy, dzwiek wbudowany, LAN na plycie...to chyba tyle.
Strona 1 / 1