ecs k7s5a problem z dzwiekiem
mam plyte ecs k7s5a. problem jest w dzwieku bo kiedy insteluje stery pod win xp to nie przechodza one testu zgodnosci jak dam kontynuacje instalacji to przy nastepnym uruchomieniu wyskakuje komunikat: pliki wymagane do prawidlowego dzialania systemu windows zostaly zastapione nierozpoznawalnymi wersjami ..... . I tak jest za kazdym razem. nic nie pomaga nie wiem co robic. to sami jest przy instelacji modemu na chipsecie conexant. system dziala poprawnie ale co kilka sekund wykakuje ww komunikat. Pomocy!! :cry:
Odpowiedzi: 7
dzieki:) jestem wdzieczny :D
Klikasz : Drives&Files, po lewej stronie.
Po prawej masz u gory dwie zakladki – wybierz File System.
Odhacz opcje : Activate File System Protection
Reboot.
All done.
Po prawej masz u gory dwie zakladki – wybierz File System.
Odhacz opcje : Activate File System Protection
Reboot.
All done.
jest jeszcze jeden problem bo polecony przez ciebie program jest po angielsku i za bardzo nie wiem co mam odzanaczyc/zaznaczyc aby wylaczyc ochrone. z gory dziekuje. serwus
Hmmm, wiesz mam taka sama plyte i nigdy problemow z dzwiekiem nie mialem... powiem ze uzywalem sterow ktore mialem na plytce (do win2k) i full wypas.
Ale lepszym rozwiazaniem bedzie kupienie karty oddzielnej (SB128 czy cos innego).
PS: a moze omylkowo (o ile to mozliwe) zainstalowales stery z systemow 9x... roznie to moze byc :)
Pozdrawiam.
UPDATE: Jesli jednak wszystko wykonales poprawnie – wylacz ochrone plikow systemowych. Mozna to zrobic m.in programem tweakujacym Ashampoo Power XP
http://www.ashampoo.com/internet/shareware/0105.htm
S/n: PUP01C–922030–02f6
Ale lepszym rozwiazaniem bedzie kupienie karty oddzielnej (SB128 czy cos innego).
PS: a moze omylkowo (o ile to mozliwe) zainstalowales stery z systemow 9x... roznie to moze byc :)
Pozdrawiam.
UPDATE: Jesli jednak wszystko wykonales poprawnie – wylacz ochrone plikow systemowych. Mozna to zrobic m.in programem tweakujacym Ashampoo Power XP
http://www.ashampoo.com/internet/shareware/0105.htm
S/n: PUP01C–922030–02f6
niestety to nie pomaga bo juz probowalem .:(
niestety to nie pomaga bo juz probowalem .:(
Sciag najnowsze stery od SIS.
Strona 1 / 1