Dźwięk jest ale go nie ma
Witam
Problem jest nastepującej maści:
Dzisiaj przywiozło mi do firmy nowy komputerek ale niestety wystepują w nim problemy z dźwiękiem tzn jest ale strasznie cicho. Próbowałem ju prawie wwszystkiego – nowe stery i innne regulacje, brak jakichkolwiek konfliktów. Problem wystepuje przy wszystkich rodzajach dzwieku i ze wszystkich programów. Niestety niewiem jaka jest konfiguracja komputerka (jeszcze nie wiem) Pomóźcie :wink:
Pozdrawiam
Problem jest nastepującej maści:
Dzisiaj przywiozło mi do firmy nowy komputerek ale niestety wystepują w nim problemy z dźwiękiem tzn jest ale strasznie cicho. Próbowałem ju prawie wwszystkiego – nowe stery i innne regulacje, brak jakichkolwiek konfliktów. Problem wystepuje przy wszystkich rodzajach dzwieku i ze wszystkich programów. Niestety niewiem jaka jest konfiguracja komputerka (jeszcze nie wiem) Pomóźcie :wink:
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 12
A pisałeś źe wszystko sprawdziłeś.
W biosie masz moźliwość tylko włączenia lub wyłączenia zintegrowanej karty muzycznej
Głośniki muszą być z własnym wzmacniaczem lub podłącz wyjście do wieźy na AUX lub wejście Audio na Amplitunerze,inaczej napewno będzie cicho grać.
W biosie masz moźliwość tylko włączenia lub wyłączenia zintegrowanej karty muzycznej
Głośniki muszą być z własnym wzmacniaczem lub podłącz wyjście do wieźy na AUX lub wejście Audio na Amplitunerze,inaczej napewno będzie cicho grać.
A pisałeś źe wszystko sprawdziłeś.
aaa tego nie próbowałem
faktycznie głośniki które podłączałem były bez wzmocnienia – jutro spróbuje podłaczyć słuchawki
Dzieki
jutro sie odezwe i powiem/napisze co i jak z tym moim cichutkim dzwiękiem
Pozdrawiam
faktycznie głośniki które podłączałem były bez wzmocnienia – jutro spróbuje podłaczyć słuchawki
Dzieki
jutro sie odezwe i powiem/napisze co i jak z tym moim cichutkim dzwiękiem
Pozdrawiam
a czy Glosniki maja wlasny wzmacniacz???? jesli podlaczyles same Glosniki pod wyjscie Liniowe Karty a nie Wyjscie wzmocnione to zawsze bedziesz mial cichutki dzwiek..... podlacz MOze najpierw Sluchawki one powinny byc odpowiedniego Kalibru do poziomu sygnalu w Twoim wyjsciu AUDIO . jesli w sluchawkacvh wszystko bedzie GIT.... mam na mysli sluchaweczki jak do walkmena a nie duze jak dla pilotow Myslifcooof albo czogiistooof :P –to znaczy ze musisz sygnal wzmocnic we wzmacniaczu a pozniej na glosniki
hmm – ale ja sprawdzałem 3 komplety głośników (2 komputerowe i 1 własnej "roboty) i dzwiek jak był cichutki tak jest cichutki a i nie mam moźliwości pdłączenia w pracy do np wieźy
Nasunęło mi sie takie jedno pytanko – a czy moźe w biosie są jaieś ustawienia do tej dzwiekówki??
Nasunęło mi sie takie jedno pytanko – a czy moźe w biosie są jaieś ustawienia do tej dzwiekówki??
powiem tak, miałem przypadek na swojej płycie głównej k7s5a z dzwiękiem c–media ac97 iź na malutkich głośnikach komputerowych dźwięk był tak cichy i aźeby go usłyszeć musiałem przystawiać ucho do niego, natomiast po podłączeniu komputera pod wieźę (aux) wszystko idzie naleźycie ; tak samo po podłączeniu głośników creativa...
Daj do serwisu ma gwarancje,wszystko juź wypróbowane,zostaje uszkodzona karta muzyczna,jeśli wszystko sprawdziłeś jak piszesz.
Jutro podam pełną specyfikacje co do komputerka, ale jesli macie kolejne pomysły to walcie jak w dym :wink:
Witam pnownie
Karta jest zintegrowana z płytą główną
Głośniki są prawidłowo podpinane a i one są na 100% sprawne
Ustawienia karty są ok
Menadzer nie wskazuje zadnych błędów
hmm – juz nie mam pojęcia co to moźe byc – jakieś kolejne pomysły :?: :?: :?: :wink:
Karta jest zintegrowana z płytą główną
Głośniki są prawidłowo podpinane a i one są na 100% sprawne
Ustawienia karty są ok
Menadzer nie wskazuje zadnych błędów
hmm – juz nie mam pojęcia co to moźe byc – jakieś kolejne pomysły :?: :?: :?: :wink:
Jaka karta zintegrowana czy PCI.
Moźe prościej sprawdz w jaki otwór karty wkładasz wtyczke od głośniów, moźe głośniki uszkodzone, sprawdz na innych z własnym wzmacniaczem.
Sprawdz ustawienia karty muzycznej,wszystkie potencjometry moźe ściszone.
Moźe trzeba wgrać aplikacje sterującą kartą i ją ustawić
Menadzer urządzeń czy nie wykazuje błędów przy karcie muzycznej.
Sprawdz w panelu sterowania ikone dzwięki i jej ustawienia.
Moźe uszkodzona karta muzyczna.
Moźe prościej sprawdz w jaki otwór karty wkładasz wtyczke od głośniów, moźe głośniki uszkodzone, sprawdz na innych z własnym wzmacniaczem.
Sprawdz ustawienia karty muzycznej,wszystkie potencjometry moźe ściszone.
Moźe trzeba wgrać aplikacje sterującą kartą i ją ustawić
Menadzer urządzeń czy nie wykazuje błędów przy karcie muzycznej.
Sprawdz w panelu sterowania ikone dzwięki i jej ustawienia.
Moźe uszkodzona karta muzyczna.
wITAM
To nie jest na pewno wina głośników ani ich nieodpowiedniego podłączenia
Jakieś inne sugestie?? Pomóźcie
To nie jest na pewno wina głośników ani ich nieodpowiedniego podłączenia
Jakieś inne sugestie?? Pomóźcie
A jakie tam są głośniki ? Czy próbowałeś podłączyć inne ?
Strona 1 / 1