Dźwięk jest ale go nie ma

Witam
Problem jest nastepującej maści:
Dzisiaj przywiozło mi do firmy nowy komputerek ale niestety wystepują w nim problemy z dźwiękiem tzn jest ale strasznie cicho. Próbowałem ju prawie wwszystkiego – nowe stery i innne regulacje, brak jakichkolwiek konfliktów. Problem wystepuje przy wszystkich rodzajach dzwieku i ze wszystkich programów. Niestety niewiem jaka jest konfiguracja komputerka (jeszcze nie wiem) Pomóźcie :wink:
Pozdrawiam

Odpowiedzi: 12

A pisałeś źe wszystko sprawdziłeś.
W biosie masz moźliwość tylko włączenia lub wyłączenia zintegrowanej karty muzycznej

Głośniki muszą być z własnym wzmacniaczem lub podłącz wyjście do wieźy na AUX lub wejście Audio na Amplitunerze,inaczej napewno będzie cicho grać.
JNJN
Dodano
16.11.2004 12:06:47
A pisałeś źe wszystko sprawdziłeś.
W biosie masz moźliwość tylko włączenia lub wyłączenia zintegrowanej karty muzycznej

Głośniki muszą być z własnym wzmacniaczem lub podłącz wyjście do wieźy na AUX lub wejście Audio na Amplitunerze,inaczej napewno będzie cicho grać.
JNJN
Dodano
16.11.2004 12:06:47
aaa tego nie próbowałem
faktycznie głośniki które podłączałem były bez wzmocnienia – jutro spróbuje podłaczyć słuchawki
Dzieki
jutro sie odezwe i powiem/napisze co i jak z tym moim cichutkim dzwiękiem
Pozdrawiam
tbrally
Dodano
16.11.2004 00:31:14
a czy Glosniki maja wlasny wzmacniacz???? jesli podlaczyles same Glosniki pod wyjscie Liniowe Karty a nie Wyjscie wzmocnione to zawsze bedziesz mial cichutki dzwiek..... podlacz MOze najpierw Sluchawki one powinny byc odpowiedniego Kalibru do poziomu sygnalu w Twoim wyjsciu AUDIO . jesli w sluchawkacvh wszystko bedzie GIT.... mam na mysli sluchaweczki jak do walkmena a nie duze jak dla pilotow Myslifcooof albo czogiistooof :P –to znaczy ze musisz sygnal wzmocnic we wzmacniaczu a pozniej na glosniki
TzaR
Dodano
15.11.2004 22:55:14
hmm – ale ja sprawdzałem 3 komplety głośników (2 komputerowe i 1 własnej "roboty) i dzwiek jak był cichutki tak jest cichutki a i nie mam moźliwości pdłączenia w pracy do np wieźy

Nasunęło mi sie takie jedno pytanko – a czy moźe w biosie są jaieś ustawienia do tej dzwiekówki??
tbrally
Dodano
15.11.2004 22:42:31
powiem tak, miałem przypadek na swojej płycie głównej k7s5a z dzwiękiem c–media ac97 iź na malutkich głośnikach komputerowych dźwięk był tak cichy i aźeby go usłyszeć musiałem przystawiać ucho do niego, natomiast po podłączeniu komputera pod wieźę (aux) wszystko idzie naleźycie ; tak samo po podłączeniu głośników creativa...
Anonymous
Dodano
15.11.2004 21:25:37
Daj do serwisu ma gwarancje,wszystko juź wypróbowane,zostaje uszkodzona karta muzyczna,jeśli wszystko sprawdziłeś jak piszesz.
JNJN
Dodano
15.11.2004 17:29:21
Jutro podam pełną specyfikacje co do komputerka, ale jesli macie kolejne pomysły to walcie jak w dym :wink:
tbrally
Dodano
14.11.2004 19:32:30
Witam pnownie
Karta jest zintegrowana z płytą główną
Głośniki są prawidłowo podpinane a i one są na 100% sprawne
Ustawienia karty są ok
Menadzer nie wskazuje zadnych błędów

hmm – juz nie mam pojęcia co to moźe byc – jakieś kolejne pomysły :?: :?: :?: :wink:
tbrally
Dodano
12.11.2004 23:50:02
Jaka karta zintegrowana czy PCI.

Moźe prościej sprawdz w jaki otwór karty wkładasz wtyczke od głośniów, moźe głośniki uszkodzone, sprawdz na innych z własnym wzmacniaczem.

Sprawdz ustawienia karty muzycznej,wszystkie potencjometry moźe ściszone.
Moźe trzeba wgrać aplikacje sterującą kartą i ją ustawić

Menadzer urządzeń czy nie wykazuje błędów przy karcie muzycznej.
Sprawdz w panelu sterowania ikone dzwięki i jej ustawienia.

Moźe uszkodzona karta muzyczna.
JNJN
Dodano
11.11.2004 13:49:13
wITAM
To nie jest na pewno wina głośników ani ich nieodpowiedniego podłączenia
Jakieś inne sugestie?? Pomóźcie
tbrally
Dodano
11.11.2004 13:39:27
A jakie tam są głośniki ? Czy próbowałeś podłączyć inne ?
martin819
Dodano
10.11.2004 21:33:55
tbrally
Dodano:
10.11.2004 17:13:01
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1