Dziwny/wkurzajacy blad Explorera

Witam. Mam problem z otwieraniem niektorych katalogow w WIN XP z SP2. mianowicie po otwarciu katalogu w ktorym znajduja sie jakiekolwiek filmy wyskakuje blad explorera ktory prezentuje zalaczony obrazek. Pomocy bo inaczej skonczy sie to dla tego windowsa niczym innym jak //niahahahaha// :twisted: FORMAT C: :twisted: //buehehe//. Posiadam najaktualniejsze kodeki itp. itd.

Odpowiedzi: 2

Mam najnowsze ffdshow... i... NIC. I teraz wlasnie jezeli chce wejsc do katalogu z filmami to robie to albo blyskawicznie 8) tak ze windows nawet nie zauwazy ze tam wszeddlem, albo przez WINnc tam wchodze i odpalam co chce.

A mam jeszcze jedno pytanie odnosnie odtwarzania filmow. Mianowicie: mam AMD1600, 256mbRAM, ATI9200 128mb/128bit. I pod kontrola win xp sp2. podczas ogladania filmow film soibie leci, leci i nagle w przeciagu ulamka sekundy przewija sie o 2 sekundy :? jest efekt nadgonienia(wszystkie typy kompresji DIVX, XVID, MPG, ASF, WMV, oprocz DVD), pomimo ustawienia najnizszych wspolczynnikem jakosci, ale przy takiej konfiguracji to nie ma chyba znaczenia. Natomiast ten sam komputer, z tymi samymi kodekami, te same filmy pod kontrola WIN ME dzialaja bez zarzutow. Juz na tym sprzecie mam ktorys raz windowsa XP i zawsze to samo czy z SP2 czy bez. // chyba trzeba bedzie stacjonarny odtwarzacz dvd z divx kupic :wink: //
d00g1
Dodano
09.02.2005 13:27:03
Jeźeli komunikat o tym źe pamięć nie moźe być written/read pojawia się tylko i wyłącznie jak wejdziesz do folderu z filmami (w innych systuacjach nie uświadczasz takich komunikatów? np czy jakieś programy się wysypują i wyskakuje komunikat ....written/read?) to podejźewałbym raczej to źe któryś z plików znajdujących się w tym folderze jest uszkodzony. Co powoduje wysypanie się explorera.
Spróbuj czegoś takiego:
Odinstaluj wszystkie kodeki –> wejdź do folderu. Jeźeli explorer się nie wysypie –> zainstaluj np. filtry ffdshow i sprawdź jak będzie.
Jeźeli będzie dalej się explorer wysypywał:
ściągnij total commander –> utwórz nowy folder –> w menadźerze zadań zamknij proces explorer –> skopjuj Totalem jeden film ze starego folderu do nowego –> uruchom explorer –> wejdź do nowego folderu z filmem, jeźeli się explorer nie wysypie skopiuj tam następny film i tak do skutku aź znajdziesz winowajcę.
SLAY3R
Dodano
09.02.2005 00:01:06
d00g1
Dodano:
08.02.2005 21:09:42
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1