dziwny problem,ping dziala ale netu nie ma /long/

witam
czy spotkal sie ktos z takim problemem? mianowicie brak polaczenie interentowego, strony sie nie wczytuja tak jakby nie bylo polaczenia, standardowy komuniklat "nie mozna wyswietlic strony...". zaznaczam ze u dostawcy netu raczej wszystko OK bo sprawdzali. mam polaczenie intern przez LAN. odswiezanie karty jak i udnawianie adresu IP dziala bez problemu. jest polaczenie do serwera dostawcy. po uruchomieniu wiersza polecen i pingowaniu serwerow przykladowo allegro interia onet itd..... one odpowiadaja i to w krotkim czasie tak jakbym mial polaczenie. ale w przegladarce nie wyswietla zadnej strony bo pisze ze nie moze wyswietlic ..... ble ble. wirusow nie mam, hijack nic nie wykryl, zabijalem procesy i sprawdzalem czy cos sie poprawi, nie wiem czy to przypadek ale po zabiciu procesu wuauclt.exe i wmiapsrv.exe net zaskoczyl i dzialal. kilka godzin pozniej znowu to samo, juz nie wiem jak sobie poradzilem ze teraz znowu mam net, sciagnalem aktualne latki z windows update i narazie dziala. pewnie znajac moje szczescie za chwile nie bede mial polaczenia :) wiec poiszcie i radzcie szybko co to moze byc to sie wezme do roboty.
ad–aware z nowa baza nie wykryl nic groznego, hijack tez, kaspersky rowniez.

dla sprawdzenia wrzucam loga z procesami
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\Webroot\Accelerate\accelerate.exe
C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE
C:\PROGRA~1\A4Tech\Mouse\Amoumain.exe
C:\Program Files\CleanMyPC\Registry Cleaner\RCScheduler.exe
C:\Program Files\eMule\emule.exe
C:\Program Files\ISS\BlackICE\blackice.exe
C:\Program Files\ISS\BlackICE\blackd.exe
C:\Program Files\Executive Software\Diskeeper\DkService.exe
C:\Program Files\Registry Defragmentation\RegManServ.exe
C:\WINDOWS\System32\wbem\wmiapsrv.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
C:\Program Files\Outlook Express\msimn.exe
C:\Program Files\Gadu–Gadu\gg.exe
D:\Nowy folder\hijackthis\HijackThis.exe

R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.pl/
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 – HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
O4 – HKLM\..\Run: [IgfxTray] C:\WINDOWS\System32\igfxtray.exe
O4 – HKLM\..\Run: [HotKeysCmds] C:\WINDOWS\System32\hkcmd.exe
O4 – HKLM\..\Run: [KAVPersonal50] C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti–Virus Personal\kav.exe /minimize
O4 – HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
O4 – HKLM\..\Run: [Accelerate] C:\Program Files\Webroot\Accelerate\accelerate.exe /S
O4 – HKLM\..\Run: [Cmaudio] RunDll32 cmicnfg.cpl,CMICtrlWnd
O4 – HKLM\..\Run: [SoundMan] SOUNDMAN.EXE
O4 – HKLM\..\Run: [WheelMouse] C:\PROGRA~1\A4Tech\Mouse\Amoumain.exe
O4 – HKCU\..\Run: [Gadu–Gadu] "C:\Program Files\Gadu–Gadu\gg.exe" /tray
O4 – HKCU\..\Run: [Registry Cleaner Scheduler] "C:\Program Files\CleanMyPC\Registry Cleaner\RCScheduler.exe" /startup
O4 – HKCU\..\Run: [eMuleAutoStart] C:\Program Files\eMule\emule.exe –AutoStart
O4 – Global Startup: BlackICE PC Protection.lnk = C:\Program Files\ISS\BlackICE\blackice.exe
O16 – DPF: Cdm.Sdig – https://www.cdm.net.pl/cdm2/sdig/aplet/SdigApplet.cab
O16 – DPF: CDMNet – https://www.cdm.net.pl/cdm2/jar/CDMNetOnl.cab
O16 – DPF: {6414512B–B978–451D–A0D8–FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) – http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/V5Controls/en/x86/client/wuweb_site.cab?1121187989343
O23 – Service: BlackICE – Internet Security Systems, Inc. – C:\Program Files\ISS\BlackICE\blackd.exe
O23 – Service: Diskeeper – Executive Software International, Inc. – C:\Program Files\Executive Software\Diskeeper\DkService.exe
O23 – Service: kavsvc – Kaspersky Lab – C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti–Virus Personal\kavsvc.exe
O23 – Service: RapApp – Internet Security Systems, Inc. – C:\Program Files\ISS\BlackICE\rapapp.exe
O23 – Service: Registry Management Service (RegManServ) – Unknown owner – C:\Program Files\Registry Defragmentation\RegManServ.exe

dzieki i pozdrawiam

Odpowiedzi: 9

Skoro dziala, nic nie rob.

P.S. "Krzyzyka" nie ma, poniewaz dopisalem juz posta pod Twoimi. Jako zwykly uzytkownik masz mozliwosc usuwania swojego posta wylacznie wtedy, gdy jest ostatni w temacie.
EL NINO
Dodano
10.10.2005 22:45:48
ok nastepnym razem sie poprawie /hmm niema krzyzyka przy moich postach a chcialem je usunac i zreedytowac wszystkie w jeden/, sciagnalem ale skoro wszytsko dziala to nie wiem czy mam go zapuszczac, ale jak doradzicie tak zrobie. pozdrowka
markkk
Dodano
10.10.2005 01:30:22
markkk, odbierz to jako wskazowke prosze –> nie pisz posta jednego pod drugim. To nie jest dobrze przyjmowane a wrecz traktowane jako flood. Wszystkie Twoje odpowiedzi mozna zmiescic w jednym poscie.

Sciagnales i uzyles winsockfixa ?
EL NINO
Dodano
10.10.2005 00:56:40
Bobi:
Nie próbowałeś przy okazji tego zabijania procesów wyłączać eMule ?
Spróbuj zatrzymać usługi "Karta wydajności WMI" oraz "Aktualizacje automatyczne" i przestawić ich uruchamianie na wyłączony. Zresetujesz system i sprawdzisz.

hmm nie pamietam ale mozliwe ze emule tez wylaczylem, aktualizacje automatyczne wylaczone mam juz zreszta wlaczylem je tylko na chwile. jak narazie wszytsko dziala. mam nadzieje ze tak pozostanie. tylko raz mi sie tak zdazylo.
markkk
Dodano
10.10.2005 00:53:23
czester11:
Za wyswietlanie się stron odpowiedzialny jest server DNS. Typowy DNS TP.sa to 194.204.159.1, lub 194.204.152.34.
Gdy nie masz podanego DNS–a w połączeniu sieciowym pingi działają ale nie wyswietli ci zadnej www.
Zeby sprawdzic czy masz podanego DNS–a wejdz w wiersz poleceni i wpisz ipconfig /all twoim oczom ukaze sie lista połączen sieciowych z adresami.
Pozdrawiam

moj DNS jest od mojego dostawcy internetu i ma inny IP. pewnie on dopierio korzysta z DNS TP wiec mi sie wyswietla tylko DNS mojego dostawcy. jak narazie wszytsko chodzi.
markkk
Dodano
10.10.2005 00:51:50
EL NINO:
Nie spierdzieliles swojego neta tym "byleczym" – accelerate.exe ?

Usun ten "superprogram", przeinstaluj swoja siec. Uzyj moze jeszcze sciagnietego z neta pliku winsockfix.exe

od kilu lat uzywam accelerate pod roznymi windami i on nie powoduje konfliktow.
markkk
Dodano
10.10.2005 00:50:21
Nie próbowałeś przy okazji tego zabijania procesów wyłączać eMule ?
Spróbuj zatrzymać usługi "Karta wydajności WMI" oraz "Aktualizacje automatyczne" i przestawić ich uruchamianie na wyłączony. Zresetujesz system i sprawdzisz.
Bobi
Dodano
09.10.2005 21:00:36
Za wyswietlanie się stron odpowiedzialny jest server DNS. Typowy DNS TP.sa to 194.204.159.1, lub 194.204.152.34.
Gdy nie masz podanego DNS–a w połączeniu sieciowym pingi działają ale nie wyswietli ci zadnej www.
Zeby sprawdzic czy masz podanego DNS–a wejdz w wiersz poleceni i wpisz ipconfig /all twoim oczom ukaze sie lista połączen sieciowych z adresami.
Pozdrawiam
czester11
Dodano
09.10.2005 20:33:32
Nie spierdzieliles swojego neta tym "byleczym" – accelerate.exe ?

Usun ten "superprogram", przeinstaluj swoja siec. Uzyj moze jeszcze sciagnietego z neta pliku winsockfix.exe
EL NINO
Dodano
08.10.2005 23:02:43
markkk
Dodano:
08.10.2005 10:14:59
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1