Dziwny problem!

Mam taki chyba nietypowy problem, mianowicie nie miałem juź miejsca na jednym z dysków.. Znalazłem tkai plik filmowy, waźący nieco ponad 4GB – dałem na "Usuń", wystapił komunikat typu: "Plik jest zbyt duźy aby go umieścić w koszu, czy cchesz aby został automatycznie usunięty?" – dąłem na tak, oczywiście. Ale i co? Plik niby usunięty, ksoz pusty, a miejsca nie ma. TO jak "urojona ciąźa"! Czyściłem folder TEMP, usóałem Temporary Internet FIles, chociaź i tak to nic nie dało, robiłem , nawet usówałem inne pliki w oszu itp..SCANDISK'iem skanowanie błędów i co? I lipa, nic, Nawet wyszukiwałem na kompie anzwe tego pliku, ale go nie ma. Więc nie mam tera zmiejsca – 5GB na dysku któe miec powinienem, co mam zrobic ja nic nie rozumiem. Pewnie gdybym ustawił wieksza pojemnośc ksoza, wrzucił do ksoza i usunął to by było wszyskto OK,a co mam zrobic teraz?

Odpowiedzi: 19

jeźeli coś było,zaginęło, źadno narzędzie systemowe
nie pomaga i jeśli oczywiście pamiętasz nazwę, przeskanuj avirem w s z y s t k i e pliki po kolei :wink: – to dość uciąźliwa praca (wiem z autopsji) :wink:
potem jeśli znajdziesz uźyj programu (starego jak świat) total commander, którym definitywnie skończysz
z "nieusuwalnym" klientem (ja w ten sposób podziękowałem dialerowi, który zmienił sobie nazwę,
i NIC go nie znajdowało, o usunięciu nie wspomnę...) :wink:
Floating
Dodano
24.03.2005 01:42:51
Damianos:
No ale moźe byc tak źe poprostu jest ta ścieźka w rejestrze i coś sie systemowi wydaje źe ten plik nadal siedzi na dysku. Nie wiem czy to mozliwe ale jesli chodzi o komputery to prawie wszystko jest mozliwe.
pozdrawiam
damian

zgadzam się z ostatnim zdaniem ale mam zastrzeźenia co do pierwszego.
jeśli nawet gdzieś zostały odwołania to miejsce na dysku powinno się znaleść. jeśli nie to skandysk albo coś w tym stylu.
Mateuszpi
Dodano
21.03.2005 23:17:04
No ale moźe byc tak źe poprostu jest ta ścieźka w rejestrze i coś sie systemowi wydaje źe ten plik nadal siedzi na dysku. Nie wiem czy to mozliwe ale jesli chodzi o komputery to prawie wszystko jest mozliwe.
pozdrawiam
damian
Damianos
Dodano
21.03.2005 19:55:16
Damianos:
A nie moźe byc tak źe poprostu pozostał jakis wpis w rejestrze o tym pliku??? Skoro głupoty pisze to mnie skrarćcie :( .

To napewno odpada. bo rejestr nie przechowuje plików tylko ścieźki dostępu do nich.
Mateuszpi
Dodano
19.03.2005 17:57:20
A nie moźe byc tak źe poprostu pozostał jakis wpis w rejestrze o tym pliku??? Skoro głupoty pisze to mnie skrarćcie :( .
Damianos
Dodano
18.03.2005 17:05:18
regedit:
Bobi_robert:
regedit – program chroniący kosz jest w Norton System Works i nazywa sie Norton Protected Recycle Bin

no właśnie a BUNCH ma NIS a nie NSW.
Ale o tym kurna dowiedzielismy sie po poscie Bobiego.
EL NINO
Dodano
18.03.2005 16:42:30
Bobi_robert:
regedit – program chroniący kosz jest w Norton System Works i nazywa sie Norton Protected Recycle Bin

no właśnie a BUNCH ma NIS a nie NSW.

Więc pozostaje Sprawdzanie błędów i Defragmantacja.

Moźesz spróbować Ashampoo WinOptimizer (oczyszcza dysk, rejestr itd) moźe znajdzie ten plik i go usunie.

Moźna spróbować jeszcze odzyskać ten plik i jeszcze raz go skasować(troche bez sensu)
regedit
Dodano
18.03.2005 16:28:35
Moze napiszesz czego probowałes oprocz tego co w swoim pierwszym poscie zawarłes.
chkdsk ale z wiersza polecen, wylaczenie przywracania, oczyszczanie dysku...
Sprawdz prosze jeszcze raz czy tego pliku rzeczywiscie tam juz nie ma, moze jest ukryty albo zmienił jedynie lokalizacje.
Sprawdz jeszcze objetosc owego nadrzednego katalogu z filmem, czy waga sie zgadza.
Bobi
Dodano
18.03.2005 15:51:44
Czyli nic....
BUNCH
Dodano
18.03.2005 15:42:02
Jeźeli pamiętasz nazwe pliku być moźe sprubuj go odszukać, moźe przydałby się reset pc =] sprawdz równieź przez oczyszczanie dysku, więcej pomysłów nie mam =F. Skoro nawet plik nie został przeniesiony do kosza norton nie będzie chronił tego pliku.
halett
Dodano
17.03.2005 10:28:13
Mateuszpi:
Norton ma do tego sporo bo sam od siebie potrafi zabezpieczać pliki przed usunięciem.

Ale nie Norton Internet Security. Tam nie ma Norton protection, program o którym mówisz to część pakietu Norton System Works
Michagusia
Dodano
17.03.2005 10:14:20
Bobi_robert:

Nie mam nic takiego, nie mam ani źadnych dodatkowych zakładek na koszu, ani nawet tego programu, ale pozatym to dlaczego niby miałby chronic plik AVI? Rozumiem, jakiś *.dll czy *.exe ale format Video?
BUNCH
Dodano
17.03.2005 10:12:51
A ........ przywracanie ?
Mógł się przecieź w SVI "odłoźyć" jeźlei opcja jest aktywna.
Coś w treści było o scandisku – jakoś nie wierzę ,bo i system nie taki i system plików na dysku to musi być ntfs – plik ma ponad 4GB, więc na FAT32 by sie nie dało go zapisać.
Uruchom jeszcze raz chkdsk – najlepiej nie z poziomu wiersza polecenia, a konsoli odzyskiwania – o ile problem z miejscem z przywracania nie wynika.
Rebe
Dodano
17.03.2005 08:14:00
Bobi
Dodano
16.03.2005 22:11:03
kosz działa dalej normalnie ale dołoźone są do niego dodatkowe opcje. swrawdź teź w właściwościach kosz. gdzieś musisz mieć dodatkowe zakładki.
Mateuszpi
Dodano
16.03.2005 22:10:10
Mateuszpi:
Norton ma do tego sporo bo sam od siebie potrafi zabezpieczać pliki przed usunięciem.

PPM na koszu i jest tam opcja aby usunoł te pliki.

Ja mam identyczną (NIS2005PL) wersję nortona i nic takiego nie mam. Kosz tak jak dawniej, tak i teraz działa normalnie.
regedit
Dodano
16.03.2005 21:37:02

PPM na koszu i jest tam opcja aby usunoł te pliki.
Mateuszpi
Dodano
16.03.2005 21:28:34
Bobi_robert:
A Nortona nie masz ??

Nie chce podwaźać twojego zdania, ale co ma do tego norton :?:
regedit
Dodano
16.03.2005 21:19:10
MAM, ten: Norton Internet Security 2005 PL, a mam rpzeskanowac, da to cos, rpzeciez to program Antywirusowy?
BUNCH
Dodano
16.03.2005 21:15:26
BUNCH
Dodano:
16.03.2005 18:39:08
Komentarzy:
19
Strona 1 / 1