dziwny problem ;/
Po zainstalowaniu XP PRO mam taki problem ze CD–ROMy (LG DVD–ROM i LITE–ON CD–RW LTR 52327S) w pełnie nie działaja. :cry: Napedy nie czytaja płyt z danymi (mp3, programy itp.) natomiast czytają plyty AUDIO. Pod win2000 wszystko bylo wporządku.Dziwne jest to ze podlączyłem z ciekawosci moj staaary CD–ROM predkosc x2 i dziala bez zarzutu;/ to czemu niechce dzialac te nowsze. Proszę o pomoc !!! Czy da sie to jakoś zrobić??? Dzieki za wszelka pomoc!!!!
Pozdraiwam
Pozdraiwam
Odpowiedzi: 7
juzmi dzialaja napedy poprostu trzeba bylo ustawic tryb pracu na PIO w pomocniczym kontrolerze IDE;–) Dzeki wszystkim za pomoc
a jak bym zainstalowal nowsze biosy tych napedów to by cos z tego wyszlo??? Bawiłem sie troche z ASPI i nie chce mi zainstalowac dwoch plikow z 4 ;/.
Być moźe wystarczy przeinstalować sterowniki ASPI ;)
O tym teź na forum było ;)
O tym teź na forum było ;)
hmmm domniemywam iz system instalowałeś z własnych napędów co znaczy ze czytają dane (płyta instalacyjna WinXp to wkońcu nie Audio :wink: ).
odinstaluj kontroler IDE (wiele razy na forum było ) na którym znajdują sie napędy i uruchom komputer ponownie.
odinstaluj kontroler IDE (wiele razy na forum było ) na którym znajdują sie napędy i uruchom komputer ponownie.
windows jest dobrze zainstalowany jakby byl zle to by nie czytał płyt AUDIO. LG mam na master a LITE–ON na Slave tasmy sa dobrze podpiete.
Mam Lg i Lite–on w duecie i jakos sie nie pogryzly :lol:
Mam Lg i Lite–on w duecie i jakos sie nie pogryzly :lol:
Strona 1 / 1