Dziwny problem z TV out'em

mam kabel euro–>s–video przy mojej starej karcie grafiki FX 5200 podłączałem s–video bezpośrednio do karty odpalałem klon, robiłem PAL–B Rzeczpospolita ... i zmieniałem w opcjach na Composite Video i pieknie wszystko było kolorowo (czyli kabel jest dobry). Teraz zmieniłem karte na GF 6600 dostałem do niej taką przejściówke (tzn. pudełko z 4 wyjściami do podł. do grafiki), s–video podłączam właśnie do tego (bo bezpośrednio do grafiki nie idzie) robie tak jak przedtem i mam tylko czarno biały obraz. Przy zmianie w opcjach na Composite Video i zrobieniu zastosuj na chwile się pojawiaja kolory jednak potem obraz znika i tv wygląda choćby nic nie było zrobione, na innych opcjach jest tylko czarno biały obraz.
moźe ktoś wie dlaczego to nie działa

Odpowiedzi: 3

Popróbuj popodłączać końcówkę Euro przez jakieś przejściówki, nie bezpośrednio do telewizora. Miałem obraz zmieniający się z czarno–białego na kolorowy i to właśnie pomogło. Jeszcze jak podłączyłem dźwięk to w ogóle obraz się chrzanił!:/ Jeźeli robisz tak jak napisałem to nie wiem wczym jest problem. Mam GeForce`a 6600 GT.
patrickq
Dodano
02.06.2005 12:11:40
próbowałem róźne rodzaje PAL i nic nie pomaga :cry:
marcin.mb
Dodano
31.05.2005 17:54:50
zmień ustawienia PAL na inne np PAL–G na PAL–B czy jakoś tak to sie zmieniało. Wiem ze u mnie jak miałem GF to tak własnie rozwiązywąłem problem czarno–białego obrazu
adik154
Dodano
29.05.2005 21:48:46
marcin.mb
Dodano:
29.05.2005 21:12:54
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1