Dziwny problem z obrazem.

Zacznę od tego, źe kompter był włączony od wczorej, czyli ponad 36h. Co prawda na kilka godzin wstrzymałem system.
Z 3 godz. temu przyszedłem do komputera, a tu dziwny obraz. Rozdzielczość najmniejsza dostępna, kolory niby ok., tzn. jakość najwyźsza (32 bity), ale mimo to kolory zmieniły się. Głównie ikony były przesycone róźowym. A na pulpicie było wyświetlone okno mojej karty graficznej (ATI Radeon 9250). Niestety nie wiem co tam było napisane, gdyź nic nie dało się odczytać. Systemu nie udało mi się wyłączyć, więc wyłączyłem komputer na siłę.
Po ponownym uruchomieniu, obraz był leprzy (dało się czytać). Więc ponownie ustawiłem poprzednie ustawienia wyświetlania obrazu. Przeskanowałem komputr pod kontem wykrycie zagroźeń (nic nie znalazł) i błendów (było tego trochę).
Teraz niby wszystko jest po staremu. Ale została jedna rzecz. Wszystkie skróty posiadają (dla podkreślenia, źe to skrót) dodaną w dolnym lewym rogu czarną strzałkę na białym polu. A u mnie są teraz przezroczyste strzałki na róźowym polu.
Co moźe być przyczyną zaistniałej sytuacji i jak przywrócić dawny wygląd skrótów.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Odpowiedzi: 2

Ale po co, komputer teraz dobrze wyświetla?
Wygląda na to, źe w wyniku czegoś czego nie umiem określić, ustawienia grafiki się zresetowały.
A to co teraz mam to nie problemy z wyświetlaniem, ale po prostu zmiana kolorów.

I zauwaźyłem jeszcze jedną rzecz. Ikony niktórych skrótów, chociaź pozostały na swoim miejscu, to utraciły obraz i wygląda tak jakby ich tam nie było. Tak jest nie tylko na pulpicie, ale równieź w menu Start i szybkiego uruchamiania.
Moźna to poprawić wybierając na naowo dawny obraz ikony, ale róźowa strzałka oznaczająca skrót nadal pozostaje.
draco
Dodano
13.01.2006 12:19:59
Na początek moźe spróbuj przeinstalowac sterowniki do karty graficznej.
wojtt
Dodano
13.01.2006 00:22:41
draco
Dodano:
13.01.2006 00:09:20
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1