dziwny problem z napedami CD–ROM
witam mam 2 napedy nagryware teac i cd rom toshiba niedlugo dojdzie mi hdd 2 wiec pozmienialem na plycie ze cd romy sa pod 2 kontrolerem a hdd na 1
w windzie zawsze mialem ustawione aby nagrywara byla pod literka e a cd rom pod f teraz mam odwrotnie wiec postanowilem zmienic zworki na napedach po zmianie bios wykrywa poprawnie ale podczas uruchamiania systemu podczas gdy na ekranie jest napis "zapraszamy" komp sie resetuje i zaczyna ponownie uruchamiac wina i znowu to samo po zmianie zworek na stare ustawienie jest oki czemu sie tak dzieje i czy mozna w inny sposob zmienic literki napedow
dzieki pozdrawiam
w windzie zawsze mialem ustawione aby nagrywara byla pod literka e a cd rom pod f teraz mam odwrotnie wiec postanowilem zmienic zworki na napedach po zmianie bios wykrywa poprawnie ale podczas uruchamiania systemu podczas gdy na ekranie jest napis "zapraszamy" komp sie resetuje i zaczyna ponownie uruchamiac wina i znowu to samo po zmianie zworek na stare ustawienie jest oki czemu sie tak dzieje i czy mozna w inny sposob zmienic literki napedow
dzieki pozdrawiam
Odpowiedzi: 1
Skoro przepiąłeś dysk to atomatycznie informacje zawarte w boot.ini stały się nieprawidłowe. W konsekwencji system nie rusza.
Konsola i polecenai fixboot i ew. fixmbr
Konsola i polecenai fixboot i ew. fixmbr
Strona 1 / 1